Hírek

Tanítsátok gyerekeiteket az elfogadásra

Tanítsátok gyerekeiteket az elfogadásra

A fogyatékos emberek világnapja (december 3) alkalmából szeretnénk figyelmetekbe ajánlani Batos Erikának Őrangyal című könyvét.

Az Őrangyal kötet speciális igényű gyerekek mindennapjairól szól, az ő útjukon keresztül az elfogadásról, az együttélésről.

Bartos Erika a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által is vallott elveket fogalmazta meg a gyerekek nyelvén. A fogyatékkal élők nem várnak mást a környezetüktől, mint őszinte kapcsolatokat, természetességet, elfogadást – méltóságot és helyet a közösségben. A mindennapok során azonban láthatatlan falak zárják el őket a többségtől, bizonyos értelemben ők is kirekesztettek.

Az érzékenyítő, szép kötet természetes hangon, könnyedén szól korántsem könnyű élethelyzetekről. A négy mesét a szerző egyedi ízű, kedves grafikái teszik a legkisebbek számára is érthetővé.

Nem mindegy, hogy a most megszülető gyermekek 2050-ben munkaképesek lesznek, vagy segélyért állnak sorba

Nem mindegy, hogy a most megszülető gyermekek 2050-ben munkaképesek lesznek, vagy segélyért állnak sorba

Vecsei Miklós az InfoRádió Aréna című műsorában arról beszélt: 33 év múlva várhatóan 20 százalékkal kevesebben lesznek majd, akik koruknál fogva dolgozni tudnak és Magyarország lélekszáma is kevesebb lesz a jelenleginél.

A Jelenlét program alapja a városi nyomortelepeken, elszegényedett kistelepüléseken végzett állandó és intenzív szociális munka. A további programelemek erre alapozva, a helyiek segítségével felállított diagnózis mentén valósulnak meg.

Mára a Magyar Máltai Szereretszolglat országszerte 750 szegény- és cigánytelepen van jelen.

Hallgassák meg az Inforádión leadott műsor felvételét, amelyen betekintést nyerhetnek e program nehézségereiről és sikereiről.

 

Különleges kedd, Adakozó Kedd

Különleges kedd, Adakozó Kedd

Az Adakozó Kedd- nemzetközi nevén GivingTuesday - egy globálisan terjedő mozgalom, melynek célja hogy legyen egy nap, amikor minden az adományozásról, a jótékony cselekedetekről, és ezek ünnepléséről szól. A kezdeményezést a Black Friday és a Cyber Monday ellensúlyozására hívták életre Amerikában azért, hogy az embereket a nagy vásárlások időszakában arra buzdítsák, hogy odafigyeljenek egymásra, az elesettekre, a hátrányos körülmények között élőkre, és adományokkal másoknak is segítsenek, örömet okozzanak.

Négy éve Magyarországon több szervezet is csatlakozott ehhez a világméretű mozgalomhoz, mára már több tízezer vállalat és médium is aktív résztvevője az összefogásnak. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat is az adományozás fontosságára hívja fel a figyelmet ezen a napon.

Mindig örömmel fogadjuk a tartós élelmiszereket, a téli időszak beköszöntével pedig a takarókból, pokrócokból, meleg ruhákból sosem elég. Ha Adakozó Kedden nem tudod eljuttatni a szeretetszolgálathoz ezeket, akkor pénzbeli támogatással is segítheted az Adakozó Kedd sikerességét. A Máltai Szeretetszolgálat munkatársai gondoskodnak arról róla, hogy mindenki azt kapja, amire a legnagyobb szüksége van.

Adományozz Te is! Hogy a holnap jobb legyen.

2016-ban befolyt adományok

2016 - Éves beszámoló

Mozgássérült tábor 2016

5 162 086 Ft

Az utca emberei

2 212 716 Ft

Játszani is engedd

1 706 700 Ft

Orvosolt gondok

1 214 500 Ft

Segítség Kárpátaljának

1 178 566 Ft

Tisztelet az éveknek

999 895 Ft

Egymás kezét fogva

974 150 Ft

Vészhelyzetben

943 203 Ft

Építsük fel az ATYHA-i házat!

380 783 Ft

Határainkon túl

76 300 Ft

2015-ben befolyt adományok

2015 - Éves beszámoló

Mentőautóra gyűjtünk

27 756 500 Ft

Menekültek 2015

2 481 600 Ft

Az utca emberei

1 826 300 Ft

Segítség Kárpátaljának

1 599 600 Ft

Játszani is engedd

536 000 Ft

Tisztelet az éveknek

271 600 Ft

Egymás kezét fogva

180 000 Ft

Határainkon túl

65 700 Ft

Orvosolt gondok

65 000 Ft

Vészhelyzetben

25 800 Ft

A bizalom jelképe

„A Magyar Máltai Szeretetszolgálatot küldetése a hit védelmére és a szegények megsegítésére szólítja. Az örök életbe vetett hite alapján megkérdőjelezhetetlen bizalommal hagyatkozik a gondviselő Istenre. Eközben a jelen szorongatta­tásaiból kibontakozó szebb jövendő ígér­etét a világban élő elszánt munka­társai hordozzák, akik nem csodaváró tétlenséggel hivatkoznak a Gondviselésre, hanem hisznek abban, hogy minden bizonytalanságunk, minden lemaradásunk és csődünk ellenére Isten szeretete hordoz minket.”
| Kozma Imre atya

Jelmondatunk: A hit védelme és a szegények szolgálata. Jelképünk a nyolcágú máltai kereszt, melynek ágai a nyolc evangéliumi boldog­ságot jelentik.