× Főoldal 1% Adományozás Kapcsolat

#CsodaTáska névvel indít iskolatáska és tanszer gyűjtést a CsodaCsoport Alapítvány és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. Augusztus 25-ig 85 gyűjtőponton várják az írószerekkel, füzetekkel megtöltött iskolatáskákat. A gyűjtést készpénzzel is lehet segíteni, az összegéből ugyancsak tanszercsomagokat vásárolunk a legszegényebb településeken élő gyerekeknek.

#CsodaTáska a vidám iskolakezdéshez

A Szeretetszolgálat segítő programjai több mint 700 kistelepülésen működnek, a karitatív szervezet önkéntes csoportjai pedig az ország 130 településén segítik a rászoruló embereket. A szervezet munkatársai jól ismerik a családokat, tudják, melyik gyermek nőtte ki a cipőjét, és ki az, akinek még sosem volt igazi tolltartója. A #CsodaTáska kampány nekik szeretné megkönnyíteni az iskolakezdést.

Program brossúrájának letöltése

Az iskolatáska, a tolltartó, a füzetek, az írószerek és a tanuláshoz szükséges további eszközök beszerzése sokszor elérhetetlen a nehéz helyzetben élő, több gyermekes családoknak. A legszegényebb településeken felnövekvő gyerekek már azzal is hátrányba kerülhetnek az iskolában, hogy hiányzik a füzetük, nincs színes ceruzájuk, vagy vonalzójuk. Lemaradnak a tanulásban, kudarcok érik őket, akár szorongás is kialakulhat náluk. A gyűjtéssel nekik segít a CsodaCsoport Alapítvány és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.

Ahogyan Ön is segíthet:

1. Készítsen össze egy iskolatáskát és adja le a legközelebb eső gyűjtőponton vagy küldje el kedvezményesen a FoxPost hálózatán keresztül központunkba.

Amit érdemes a táskába tenni:
új füzetek alsó és felső tagozatos gyerekek számára (vonalas, négyzetrácsos, szótár, kotta, sima füzet, A/5, A/4, spirál)
tolltartó
ceruzák
tollak
vonalzó
radír
hegyező
körző
színes ceruzák
filctollak
vízfesték, tempera
ecset
írólap
rajzlap
papírvágóolló

Semmiképpen ne legyen a táskában:
szúró-vágó eszköz (a papírvágó ollón kívül)
élelmiszer
ruha
játék
ami használhatatlan, törött, szakadt vagy karcos.

Mint minden adományozásnál, most is fontos, hogy az adományozók olyan ajándékot hozzanak, amit maguk is szívesen elfogadnának, lehetőség szerint bontatlan, vagy újszerű eszközökből állítsák össze a csomagokat. A táskákban elhelyezhetnek egy-egy személyes üzenetet is.

A kampányban a CsodaCsoport Alapítvány és a Máltai Szeretetszolgálat partnere a FOXPOST Zrt., mely kedvezményesen kézbesíti az online felületen MALTAI kóddal feladott táskákat (további információk a lap alján).

 

2. Az is segíthet, aki nem tud csomagot összeállítani. A rászoruló gyerekek iskolakezdésére szánt összeget online támogatással az adományozz.hu oldalon keresztül is be lehet fizetni.

A befolyt összegből további tanszereket vásárolunk. Az összegyűlt #CsodaTáska csomagokat a Szeretetszolgálat a tanévkezdésre eljuttatja a legszegényebb településeken élő gyerekeknek, valamint a máltai iskolákba járó rászoruló tanulóknak.

  2 500 Ft - egy felszerelt tolltartó ára,

  5 000 Ft - egy füzetcsomag és egyéb eszközök költsége,

15 000 Ft - egy kompletten felszerelt iskolatáska megvásárlását teszi lehetővé.

A támogatás összege tetszőleges, a megjelölt összegek tájékoztató jellegűek.

A kampányban a CsodaCsoport Alapítvány és a Máltai Szeretetszolgálat partnere a Barát Papír Kft., mely az adományozz.hu oldalon beérkező támogatásokat egészíti ki, minden 2 forinthoz további 1 forintot tesz hozzá.

 

3. A CsodaCsoport akcióiban megszokott módon licitre felajánlott tárgyakkal, illetve a csoport oldalán a kikiáltott tárgyak megvásárlásával is támogathatják a kampányt. 

Részletek a CsodaCsoport licitoldalán.

 


FOXPOST kedvezmény:

08.01-08.25 között a www.foxpost.hu oldalon a regisztrált magánszemélyek tudják beváltani a MALTAI kedvezménykupont házhozszállításos csomagküldés esetén (a kupon 300 Ft kedvezményre jogosít).

Minden regisztrált felhasználó kétszer tudja beváltani a kupont ezen időszak alatt.

Címzett neve: MMSZ raktár

Címzett email: raktar.ok@maltai.hu

Címzett telefonszám: +36 707978473

Kuponkód: MALTAI

Írányítószám: 1097

Település: Budapest

Utca, házszám: Határ út 50/A

Saját adatok: munkanapokon 8:00-16:00 óra között

 

Gyűjtőpontok listája: https://adomanyozz.hu/gyujtopontok.pdf

 

 

 

 További programjaink

Máltai Szeretetszolgálat - CsodaTáska
Máltai Szeretetszolgálat - Korona
Máltai Szeretetszolgálat - Tisztelet az éveknek
Máltai Szeretetszolgálat - Egymás kezét fogva
Máltai Szeretetszolgálat - Az utca emberei
Máltai Szeretetszolgálat - Orvosolt gondok
Máltai Szeretetszolgálat - Játszani is engedd
Máltai Szeretetszolgálat - Vészhelyzetben

Adományozás