× Főoldal 1% Adományozás Kapcsolat

A kárfelmérésben és az újjáépítésben is segítséget nyújt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Horvátországban a földrengés epicentrumában található településeken. A karitatív szervezet hosszú távú segítő programot indít a Sziszek városához tartozó Topolovacon, ahol az általános iskola épülete komoly károkat szenvedett.

Segítségnyújtás Horvátországban


Program brossúrájának letöltése

Decemberben és januárban súlyos földrengések rázták meg Horvátországot, jelentős károkat okozva sok településen. Számos magán- és középület, köztük a gyereknek legalapvetőbb ellátást nyújtó intézmény menthetetlenül károsodott.

A kárfelmérés még korántsem ért véget, de az már most látszik, hogy a javítható ingatlanok helyreállítása is rendkívüli erőforrásokat igényel majd.

Célunk többszintű segítséget nyújtani a kárenyhítésben és helyreállításban. Ehhez szakembereink a helyszínen mérik fel a valós igényeket, és a helyi közösségek vezetésével együtt határozzák meg a segítségnyújtás módjait.

A Szeretetszolgálat gyűjtést indított a segélyakció támogatására és önkéntes szakembereket (statikus, építész, építőipari szakemberek) toboroz a kárfelmérések elvégzésére és a helyreállítás munkálataihoz.

A pénzbeli felajánlásokat a www.adomanyozz.hu oldalon várj a segélyszervezet, önkéntes szolgálatra pedig a vhk@maltai.hu címen lehet jelentkezniTovábbi programjaink

Máltai Szeretetszolgálat - Ukrán válsághelyzet
Máltai Szeretetszolgálat - Orvosolt gondok
Máltai Szeretetszolgálat - Egymás kezét fogva
Máltai Szeretetszolgálat - Tisztelet az éveknek
Máltai Szeretetszolgálat - Az utca emberei
Máltai Szeretetszolgálat - Játszani is engedd
Máltai Szeretetszolgálat - Határainkon túl
Máltai Szeretetszolgálat - Segítség földrengés idején

Adományozás