× Főoldal 1% Adományozás Kapcsolat

A végtelen is egy aprósággal kezdődik…

A te segítségeddel még több rászoruló családnak tehetjük könnyebbé a mindennapokat!

Szeretet négykeréken

A koronavírus járvány miatt nagyon sok család megélhetése került veszélybe, akik számára a legapróbb figyelmesség és a legkisebb felajánlás is nagy segítséget jelent. A GLS Hungary adománygyűjtő kampányában rájuk hívjuk fel a figyelmet. A logisztikai cég szolidaritást vállalva a rászoruló emberekkel 100 család számára egyenként 50 ezer forint értékű tartósélelmiszerekből, tisztítószerekből álló ajándékcsomagot állított össze. A családokat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével választották ki az ország egész területéről, akiknek március folyamán szállítja ki a GLS az adománycsomagokat.

Program brossúrájának letöltése

A Szeretet négykeréken kampányában több ismert ember, köztük Ördög Nóra és Nánási Pál, Kárpáti Rebeka és Dobó Ági, valamint Weisz Fanni, Takács Nóra, Szilágyi Szilvia és Tokár Tamás is részt vesz, akik arra hívják a követőiket, hogy csatlakozzanak az akcióhoz, és ha tehetik, vigyenek tartós élelmiszert a Máltai Szeretetszolgálat gyűjtőpontjaira, vagy ajánljanak fel készpénzt az adomanyozz.hu oldalon.

A legkisebb felajánlás is nagy segítség! Hozz egy csomagot te is a Máltai Szeretetszolgálat gyűjtőpontjaira vagy az Adományozok gombra kattintva pénzadománnyal csatlakozz a kampányhoz, és támogass egy rászoruló családot vagy magányosan élő idős embert.

Az ajándékcsomag összeállítása előtt kérlek, állj meg egy pillanatra és gondolj bele azok helyzetébe, akiknek az adományt viszed. Az adomány akkor lesz több, mint egy doboz tele élelmiszerrel vagy ruhával, ha nem csak tárgyi segítséget jelent, de azt is megmutatja, hogy valaki gondol arra a családra, valaki szeretettel és figyelmességgel készítette nekik a csomagot. A Máltai Szeretetszolgálat ezt úgy mondja, hogy Segíteni csak jól szabad! Vagyis az adomány nem csak az a ruha vagy édesség, amit becsomagolsz, hanem a gondoskodás is. Ha tényleg örömöt szeretnél szerezni, akkor figyelj arra, hogy minden, amit felajánlasz, jó állapotú, használható és biztonságos legyen, olyan, amit te magad is szívesen fogadnál! Mielőtt összeállítod az adománycsomagot, Nézd meg a táblázatban, hogy van-e hozzád közel gyűjtőpont és ott milyen típusú adományokra van a legnagyobb szükség.

Ha ruhát ajánlasz fel: kitisztítva, összehajtogatva, hibátlan állapotban tedd egy dobozba, és írd rá, mi található benne. Gondolj bele, te mit éreznél, ha kinyúlt, szakadt, foltos pulóvert kapnál ajándékba.

Ha játékot vagy használati tárgyat ajánlasz fel: az eszköz legyen hibátlan, a készlet legyen hiánytalan (társasjáték, étkészlet), elemes játékhoz adj elemet is. Gondolj bele, hogy a te gyermeked mit érezne, ha törött játékot kapna ajándékba.

Ha tartósélelmiszert ajánlasz fel: 6 hónapnál hosszabb lejárati idejű élelmiszereket küldj bontatlan csomagolásban. Egyre több családban jelenik meg az ételallergia, egyre több gyermek szenved valamilyen ételintoleranciában. Ezek az élelmiszerek drágák, és a kistelepüléseken nehezen elérhetőek, ezért a diétás élelmiszerek nagy segítséget jelentenek a rászoruló családoknak. Ha ilyet csomagolsz a dobozba, feltétlenül írd rá!

Ha szeretnél, írj személyes üzenetet a családnak vagy az egyedül élő idős embernek, akinek a csomagot készítetted.

Az adományokat tedd egy kartondobozba, zárd le és szükség esetén írd rá, mi van benne, és feltétlenül írd rá: Szeretet négykeréken – GLS. Ha nincs lehetőséged többre, akkor hozz egy konzervet vagy egy kiló lisztet, hiszen a végtelen is egy aprósággal kezdődik. Írd rá, hogy GLS és add le a gyűjtőpontok egyikén.

Ha nincs a közeledben gyűjtőpont, ne aggódj! Az Adományozok-ra kattintva utald át az adományra szánt összeget, amiből a kampány szervezői további adományokat vásárolnak és juttatnak el a rászoruló családoknak!További programjaink

Máltai Szeretetszolgálat - Segítség földrengés idején
Máltai Szeretetszolgálat - Szeretet négykeréken
Máltai Szeretetszolgálat - Az utca emberei
Máltai Szeretetszolgálat - Orvosolt gondok
Máltai Szeretetszolgálat - Tisztelet az éveknek
Máltai Szeretetszolgálat - Játszani is engedd
Máltai Szeretetszolgálat - Egymás kezét fogva
Máltai Szeretetszolgálat - Határainkon túl

Adományozás