× Főoldal 1% Adományozás Kapcsolat

A koronavírus járvány alatt az adományozás is körülményesebbé vált, a személyes érintkezések korlátozása miatt sokan szembesültek azzal, hogy adományaikat nem tudják sem elvinni, sem átadni. A járvány a segítő szervezeteket is számos intézkedésre kényszerítette, így a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által használt épületekben is ideiglenesen felfüggesztették az adományok fogadását. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a karitatív tevékenység szünetelne, a Szeretetszolgálat segítő programjai tovább zajlanak.

Segítség a járvány idején

A járvány terjedése azzal szembesítette a segítő szervezeteket, hogy a kistelepüléseken élők az elsők között szenvedik el nagy számban a koronavírus gazdasági hatásait. A városoktól távolabbi lakóhelyekről ingázók többsége az építőiparban vagy a vendéglátásban dolgozik, szezonális munkát végez, vagy napszámba jár. Sokan közülük most veszítik el munkájukat, és térnek haza otthonukba. Jövedelmük kiesése érzékenyen érinti a családokat, hiszen a legtöbbüknek nincsenek számottevő tartalékaik. Fontos, hogy a támogatás ne járjon indokolatlan kockázattal, a rászoruló emberek csak azokkal a segítőkkel találkozzanak, akikkel egyébként is kapcsolatban állnak. A készpénzben befizetett adományok a koronavírus miatt kialakult helyzetben is célba érnek, a Máltai Szeretetszolgálat ezekben a hetekben is ellátja küldetéséből adódó feladatait: gondoskodik az idősekről, fogyatékkal élőkről, a hajléktalan emberekről. A bentlakásos intézményekben elrendelt látogatási tilalom miatt zárt körülmények között végzi feladatait, de közben segíti a leszakadó kistelepüléseken élő családokat is.

Program brossúrájának letöltése

A közösség tápláló ereje

Támogassuk együtt egy tál meleg étellel a megélhetésüket elvesztett családokat!

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Családok Átmeneti Otthonaiba krízishelyzetbe került családok, gyermeküket egyedül nevelő édesanyák, és otthonukat elvesztett gyermeket váró szülők találnak menedéket. Az otthonban töltött maximum másfél év alatt lehetőséget kapnak, hogy újra építhessék életüket. A családokkal szociális szakember, pszichológus, és több tanácsadó foglalkozik, a szülőknek segítenek a munkavállalásban, a gyerekeket támogatják a tanulásban.

Célunk, hogy ez idő alatt a családok ismét képesek legyenek az önálló életvitelre, gyermekeik megfelelő gondozására, családi kapcsolataik megtartására, saját értékeik felismerésére és azok fejlesztésére. Segítséget nyújtunk a szülőknek gyermekeik teljes körű ellátásához. A szülők és a családgondozók együtt tervezik meg, milyen úton juthatnak ki reménytelennek tűnő helyzetükből, közösen építik fel a család és a gyerekek előtt álló jövőt.

A koronavírus járvány miatt kialakult helyzetben az otthonainkban élő családok számára a mindennapi élet még nehezebbé vált, hiszen több szülő alkalmi vagy szezonális munkalehetősége megszűnt. Ez nem csak a családok jelenlegi megélhetését veszélyezteti, de az otthonban töltött idő utáni életüket is kilátástalanná teszi.

Egy érdi étterem vezetője és alkalmazottai elhatározták, hogy lehetőségeikhez mérten segítséget nyújtanak a Családok Átmeneti Otthonaiban élő nehéz helyzetbe került családoknak. Az otthonokban élő családok számára alapanyag áron készítenének minden napra ebédet.

Hisszük, hogy közös erővel visszahozhatjuk a reményt az elkeseredett családok mindennapjaiba, hisszük, hogy a napi egy tál meleg étel nem csak a testüket, de a lelküket is táplálni tudja.  

Kérjük, ha teheti, járuljon hozzá Ön is egy nehéz helyzetbe került család ebédjéhez!

 További programjaink

Máltai Szeretetszolgálat - Ukrán válsághelyzet
Máltai Szeretetszolgálat - Orvosolt gondok
Máltai Szeretetszolgálat - Egymás kezét fogva
Máltai Szeretetszolgálat - Tisztelet az éveknek
Máltai Szeretetszolgálat - Az utca emberei
Máltai Szeretetszolgálat - Játszani is engedd
Máltai Szeretetszolgálat - Határainkon túl
Máltai Szeretetszolgálat - Segítség földrengés idején

Adományozás