× Főoldal 1% Adományozás Kapcsolat

Új mentőautó összefogással

Vegyük meg együtt az új máltai mentőautót!

Program brossúrájának letöltése

A legterheltebb napokon, hétvégén és ünnepekkor áll szolgálatba a Máltai Mentőszolgálat M28 hívójelű mentőautója, hogy hozzájáruljon a budapesti mentéshez. A máltai mentőhöz egyedülálló módon 120 fős személyzet tartozik: orvosok, ápolók, gépkocsivezetők, mindannyian önkéntesek. Mérnök, jogász, könyvelő, állatorvos, pap és repülőgép-pilóta is végez szolgálatot segédápolókén a Máltai Mentőszolgálat rohamkocsiján. Munkájukért hálát nem várnak, és semmiféle juttatást nem fogadnak el. A máltai önkéntes mentősök az vallják: Jutalmunk a megmentett élet!

A Máltai Mentőszolgálat harminc év alatt több mint 110 000 embert látott el, a Batthyány téren állomásozó rohamkocsit évente átlagosan 1500 alkalommal riasztja az Országos Mentőszolgálat diszpécsere, Budapesten és környékén 10 ezer kilométert tesz meg. Ez annyi, mintha a mentő minden évben ötvenszer megkerülné a Balatont. Az életmentő tevékenységhez a professzionális és elhivatott munkán kívül megfelelő eszközökre is szükség van. A jármű modern felszereléssel ellátott mentőautóként, a legmagasabb kategóriába sorolva, rohamkocsiként vonul, így a legnehezebb esetekhez is bevethető.

A Máltai Mentőszolgálat állami támogatás nélkül működik, költségtérítési díjat nem kér senkitől, a mentőautó fenntartását, a felhasznált egészségügyi eszközök és gyógyszerek beszerzését adományokból fedezi a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.

A fokozott igénybevétel és a folyamatos készenlét a legjobb technikát is próbára teszi, ezért elkerülhetetlenné vált a 2015-ben jó szándékú adományozók támogatásával vásárolt Mercedes 319-es típusú autó cseréje. Az új mentőautó várható költsége 40 millió forint.

Az életmentés legyen közös ügy! Kérjük, támogassák a Máltai Mentőszolgálatot az új rohamkocsi megvásárlásában, hogy továbbra is a legmagasabb színvonalon végezhesse életmentő tevékenységét.További programjaink

Máltai Szeretetszolgálat - Az utca emberei
Máltai Szeretetszolgálat - Orvosolt gondok
Máltai Szeretetszolgálat - Tisztelet az éveknek
Máltai Szeretetszolgálat - Egymás kezét fogva
Máltai Szeretetszolgálat - Játszani is engedd
Máltai Szeretetszolgálat - Határainkon túl
Máltai Szeretetszolgálat - Segítség földrengés idején
Máltai Szeretetszolgálat - Segítség a járvány idején

Adományozás