× Főoldal 1% Adományozás Kapcsolat

Az akció célja, hogy idén karácsonykor is több ezer gyermek arcára varázsoljunk mosolyt.

Idén már a hatodik alkalommal szervezi meg a karácsonyi MosolyManók akciót a PontVelem Okos Program és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a GLS Hungary Csomaglogisztikai Szolgáltató támogatásával az ország minden általános iskolájában. Az EMMI Köznevelésért Felelős Államtitkársága támogatásával megvalósuló akcióban a korábbi öt év alatt több mint 26 ezer ajándékcsomagot állítottak össze az általános iskolás gyerekek a rászoruló kortársaiknak.

A MosolyManók akció szervezői az ország összes általános iskolájában felhívást tesznek közzé, melyben arra bíztatják a gyerekeket, hogy állítsanak össze ajándékcsomagokat rászoruló családban élő kortársaik számára november 2. és december 6. között. Az akció célja, hogy az ajándékcsomagok segítségével idén karácsonykor is több ezer gyermek arcára varázsoljanak mosolyt. Egyrészt a rászoruló gyermekeknek, akik örülnek a meglepetéseknek, másrészt azoknak, akik adnak, mert megélhetik az önzetlen segítés örömét.

 

Idén első ízben, nem csak a gyerekek jótékonykodhatnak az akcióban, hanem a „Felnőtt Mosolymanók”, vagy akár cégek is, akik ezen a felületen támogathatják a programot. Az így összegyűlt felajánlásokat is a rászoruló családok karácsonyi ajándékaira fordítja a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.

 

A 2020-as évben gyűjtött ajándékcsomagok egy részét a Felzárkózó települések program egyik helyszínén, Nógrádszakálon adták át a PontVelem Okos Program és a Máltai Szeretetszolgálat munkatársai. Az erről készült képes beszámoló a weboldalon tekinthető meg.

A korábbi évek gyűjtéseiről és az adományok átadásáról készült televíziós anyagok itt megtekinthetők.

Az akcióról 2017-ben az M1 Iskolapad is készített kisfilmet, az első, 2015-ös ajándékgyűjtésről az M1 Híradó is tudósított.

 További programjaink

Máltai Szeretetszolgálat - MosolyManók
Máltai Szeretetszolgálat - Tisztelet az éveknek
Máltai Szeretetszolgálat - Mentőautóra gyűjtünk 2021
Máltai Szeretetszolgálat - Orvosolt gondok
Máltai Szeretetszolgálat - Egymás kezét fogva
Máltai Szeretetszolgálat - Az utca emberei
Máltai Szeretetszolgálat - Játszani is engedd
Máltai Szeretetszolgálat - Határainkon túl

Adományozás