× Főoldal 1% Adományozás Kapcsolat

Legyél Te is MosolyManó és szerezz örömöt nehéz sorsú gyerekeknek karácsonykor!

Varázsolj mosolyt egy gyermek arcára!


Program brossúrájának letöltése

Minden általános iskola csatlakozhat az ország legnagyobb iskolai adománygyűjtéséhez. A december 6-ig tartó karácsonyi MosolyManók akciót idén hetedik alkalommal szervezte meg a PontVelem Okos Program és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a GLS Hungary Csomaglogisztikai Szolgáltató támogatásával. A Belügyminisztérium Köznevelésért Felelős Államtitkársága támogatásával megvalósuló akcióban az előző hat akció során több mint 46 ezer ajándékcsomagot állítottak össze az általános iskolás gyerekek a rászoruló kortársaiknak.

Arra bíztatjuk a gyerekeket, hogy állítsanak össze ajándékcsomagokat rászoruló családban élő kortársaik számára és vigyék be az iskolájukba december 6-ig. Az akció célja, hogy az ajándékcsomagok segítségével idén karácsonykor is több ezer gyermek arcára varázsoljunk mosolyt. Egyrészt a rászoruló gyermekeknek, akik örülnek a meglepetéseknek, másrészt azoknak, akik adnak, mert megélhetik az önzetlen segítés örömét. Az akcióhoz azok a gyerekek is csatlakozhatnak, akiknek az iskolájában nincs egységes gyűjtés, ők az alábbi átvevőpontokon adhatják le csaomagjukat, hogy minden gyermek, aki segíteni szeretne, megtehesse.

 

A gyerekek mellett idén a felnőttek is lehetnek MosolyManók. Az évek során baráti társaságok, cégek, egyesületek jelezték csatlakozási szándékukat az akcióhoz. A „Felnőtt MosolyManók” az adományra szánt összeget ezen az oldalon ajánlhatják fel vagy baki átutalással is eljuttathatják az 11784009-20200745 (OTP Bank) számlaszámra „MosolyManók” közleménnyel. Az így befolyt összeget a rászoruló családok karácsonyi ajándékaira fordítja a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.

 

A 2021-ben gyűjtött ajándékcsomagok egy részét a Máltai Szeretetszolgálat Befogadás Háza Békásmegyeri Családok Átmeneti Otthonában adták át. Az erről készült képes beszámoló a weboldalon tekinthető meg.

 

A korábbi évek gyűjtéseiről és az adományok átadásáról készült televíziós anyagok itt megtekinthetők.

 

 

 További programjaink

Máltai Szeretetszolgálat - MosolyManók 2022
Máltai Szeretetszolgálat - Ukrán válsághelyzet
Máltai Szeretetszolgálat - Orvosolt gondok
Máltai Szeretetszolgálat - Egymás kezét fogva
Máltai Szeretetszolgálat - Tisztelet az éveknek
Máltai Szeretetszolgálat - Az utca emberei
Máltai Szeretetszolgálat - Játszani is engedd
Máltai Szeretetszolgálat - Határainkon túl

Adományozás