× Főoldal 1% Adományozás Kapcsolat

Egy hét az 52-ből, amikor nincsenek akadályok

A közösen töltött vakáció minden résztvevőnek sokat jelent: a mozgásukban korlátozott fiatalok önbizalmat és megerősítést nyerhetnek, segítőik pedig megtapasztalhatják egy feltétlen bizalomra épülő kapcsolat minden szépségét és nehézségét.

Korábbi táborainkról

„Ez az egyetlen kimozdulási lehetőségem otthonról. Kihasználom az alkalmat, összeszedem minden akaraterőmet és bizonyítási vágyamat. Itt érezzük, hogy értékelnek és szeretnek minket, segítőkész emberek vesznek körül, vigyáznak ránk”
mondta Judit, egy volt táborozónk.

„Ha azt említem, hogy a tábor résztvevői zumba oktatásban, paintballozásban és vitorlázásban is részt vesznek, akkor az már jelzi, hogy ez nem egy átlagos rendezvény, innen mindenki emlékezetes élményekkel utazhat haza”
mondta Koncz Balázs, a tábor kerekesszékes szervezője.

2019-es táborról készült kisfilm


Program brossúrájának letöltése

A társadalom legsérülékenyebb tagjai a mozgássérültek, köztük is különösen a gyerekek és fiatalok, akik megkülönböztetett figyelmet kívánnak és érdemelnek.

Nekik és családjaiknak szeretne segíteni a karitatív szervezet a balatoni egy hetes tábor megszervezésével.

A máltai mozgássérült táborok a fogyatékkal élő emberek elfogadását és minél teljesebb beilleszkedését segítik. A 18–40 év közötti mozgáskorlátozott fiatalok hasonló korú, a feladatra felkészített önkéntesek gondjaira bízva élnek egy héten át. A közösen töltött vakáció minden résztvevőnek sokat jelent: a mozgásukban korlátozott fiatalok önbizalmat és megerősítést nyerhetnek, segítőik pedig megtapasztalhatják egy feltétlen bizalomra épülő kapcsolat minden szépségét és nehézségét.

A kerekes székben élő emberek életében kevés olyan eseménydús időszak van, mint ez a tábor. A találkozó résztvevői pozitív élményekkel töltődnek fel, jó példákat, követhető mintákat ismernek meg, igazi vakáción vesznek részt.

 

„Hiszem, hogy a sérült fiatalok élete megújul, hite, reménye megerősödik, az ugyancsak fiatal önkéntes segítőik áldozatából. A Teremtő egymásra bízott bennünket. Sajnos, az ép emberek esetében ez elhomályosulhat. A mozgássérültek számára viszont a másik ember keze, szíve, szeretete nélkülözhetetlen.”

Kozma Imre, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke.

 

Segítsen Ön is, hogy egy hétig önfeledten nyaralhassanak a mozgásukban korlátozott fiatalok, és közelebb kerülhessenek az önálló és akadálymentes élethez!

  •     2 500 Ft-al a sportvetélkedő néhány játékának beszerzését segítheted,
  •     5 000 Ft elegendő egy táborozó kétnapi reggelijére, ebédjére és vacsorájára,
  •   10 000 Ft-ból a tábor akadálymentesítésére szolgáló rámpákat vásárolhatunk,
  • 100 000 Ft fedezi egy mozgássérült részvételi költségét.

 

Az idei táborunk Balatonfenyvesen kerül megrendezésre 2020. augusztus 10-16. közötti időszakban.


  További programjaink

Máltai Szeretetszolgálat - Az utca emberei
Máltai Szeretetszolgálat - Mozgássérült tábor 2020
Máltai Szeretetszolgálat - Tisztelet az éveknek
Máltai Szeretetszolgálat - Egymás kezét fogva
Máltai Szeretetszolgálat - Orvosolt gondok
Máltai Szeretetszolgálat - Játszani is engedd
Máltai Szeretetszolgálat - Vészhelyzetben
Máltai Szeretetszolgálat - Határainkon túl

Adományozás