× Főoldal 1% Adományozás Kapcsolat

Segítség a tűzvész után

Egy háromgyermekes monori család megsegítésére indít gyűjtést a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, akik mindenüket elveszítették egy tűzesetben. Kolompár Árpád, felesége Erzsébet, és gyermekeik, Andor, Réka és Elena mindenüket elveszítették a tűzesetben. Kérjük, támogassák a családot, hogy újra biztonságos otthonban élhessenek.

„Oda már soha többé nem tudunk visszamenni” - Ismerjék meg a családot


Program brossúrájának letöltése

Június 25-én dél és egy óra között négy család háza égett le Monoron a Cinka Panna utcában, három közülük menthetetlen állapotban lakhatatlanná vált, egynek a tetőszerkezete semmisült meg. Összesen 15 ember, köztük négy kiskorú gyermek maradt otthon nélkül. A családoknak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a város önkormányzatával közösen nyújtott segítséget. A tűz az egyik szomszéd udvarán keletkezett, belekapott a mellette álló ház a tetejébe, majd átterjedt a sorház másik részére, és egy náddal borított kerítésen pillanatok alatt elérte a másik szomszédos sorházat. Csak a szélirányon múlt, hogy ki veszíti el mindenét. A tűzoltók kiérkezéséig a lakók és a szomszédság saját kezűleg oltotta a gyorsan terjedő tüzet. A négy károsodott házból a lakókat ki kellett költöztetni. Két család a rokonainál kapott szállást, a másik két családot, köztük Kolompár Árpádot és párját, Kolompár Erzsébetet három gyermekükkel az önkormányzat és a Máltai Szeretetszolgálat segítségével átmenetileg a szervezet felújítás előtt álló szükséglakásaiban helyezték el, ahol októberig lakhatnak. Három család azóta továbbléphetett. A kisebb károkat szenvedett háznál a Szeretetszolgálat építőanyaggal segített, a felújítás hamar elkezdődhetett. A szomszédos sorház magántulajdon volt, amelyet a karitatív szervezet megvásárolt és új ingatlanokat épít majd a területen, a családok pedig a vételárból másik lakásba költözhetnek. A Kolompár család otthonát azonban sem megvásárolni, sem felújítani nem lehet, így számukra a hosszú távú megoldást még keresik.  

Kolompár Árpád és Kolompár Erzsébet három gyermekükkel éltek a Cinka Panna utcai otthonukban, melyet a férfi a szülei háza mellé épített. Ahogy nőttek a gyerekek, úgy alakították, bővítették, a fürdőszobának kezdték kialakítani, amikor a szomszéd udvarán kigyulladt a tűz. Az apa közel harminc év építőipari munka után gerincsérve miatt műtétre vár, az édesanya a vendéglátó iparban dolgozik. A szülők legfontosabb célja, hogy a gyerekek biztonságos és rendezett környezetből járhassanak óvodába és iskolába, ezért bíznak abban, hogy hosszú távú megoldást találnak együtt a Máltai Szeretetszolgálattal. Akár a szervezet által pályázati keretek közt felújítandó lakásában maradnak, akár albérletbe költöznek, vagy saját ingatlant vásárolnak, szükségük van támogatásra. 

Kérjük, adományaikkal támogassák a háromgyermekes család életének újraépítését!

Ismerjék meg Kolompár Árpád és családjának történetét, és segítsünk együtt a bajba jutott családnak.

Jótékonysági koncert a monori család megsegítésére

 További programjaink

Máltai Szeretetszolgálat - Segítség a tűzvész után
Máltai Szeretetszolgálat - Segítség a vihar után - Kadarkút
Máltai Szeretetszolgálat - Segítség a vihar után - Sellye
Máltai Szeretetszolgálat - Segítség a vihar után - Kercseliget
Máltai Szeretetszolgálat - Segítség földrengés idején
Máltai Szeretetszolgálat - Orvosolt gondok
Máltai Szeretetszolgálat - Játszani is engedd
Máltai Szeretetszolgálat - Egymás kezét fogva

Adományozás