× Főoldal 1% Adományozás Kapcsolat

Segítségnyújtás a háborútól szenvedő embereknek

"Kétségbeesett, reményvesztett, családjukat vesztett emberek, édesanyák férjük nélkül, gyerekek az apjuk nélkül, idős szülők fiaik nélkül, betegen, kilátástalanul... Minden követ megmozgatunk, minden szálat összekötünk, minden emberileg lehetségest megteszünk, hogy ezek az emberek megpihenhessenek, és reményt kapjanak. A megfeszített munka mellett imáinkban is hordozzuk őket, és minden segítőt." - munkatársunk a helyszínről.

A rosszra az egyetlen válasz a jó cselekedet lehet, ez az egyetlen eszköz kezünkben.

„Háború van a szomszédunkban, halljuk a féltő szavakat. A háborúban nem vehetünk részt, ugyanakkor a segítségnyújtásból nem maradhatunk ki!” – mondja az ukrán válsághelyzetben segítségnyújtásra bíztató felhívásában Kozma Imre atya, a Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke. A karitatív szervezet vezetője a videóban elmondja, a Szeretetszolgálat támogatja az otthon maradt bajban lévő embereket, ugyanakkor felkészült az ideérkezők fogadására is. „Szeretnénk, hogy meg tudják érezni azok, akik velünk találkoznak, hogy nem csak házaink vannak, nem csak otthonaink vannak, hanem befogadó szívünk.” Az alapító elnök kiemelte, a rosszra az egyetlen válasz a jó cselekedet lehet, ez az egyetlen eszköz kezünkben. Kozma Imre atya azt kérte, aki segíteni szeretne, ne mulassza el, mert aki jót, tesz, az életet ment. Kozma Imre atya felhívása az ukrán válsághelyzetben

A felhíváshoz Dr. Herczegh Anita asszony, Áder János köztársasági elnök felesége is csatlakozott, aki arra kér, aki teheti, csatlakozzon az otthonukat elhagyni kényszerülő emberek megsegítéséhez azzal, hogy támogatja a Máltai Szeretetszolgálat humanitárius programjait. Herczegh Anita asszony felhívása az ukrajnai válsághelyzetben

Program brossúrájának letöltése

Az ukrajnai háború kitörése óta a Magyar Máltai Szeretetszolgálat több mint 60 ezer menekülő embernek nyújtott segítséget. Három kiemelt feladatot határozott meg a válság kezdetekor a máltai szervezet.

ÉRKEZÉSKOR

Segíti a Magyarországra érkező menekülőket az érkezésük során. A Beregsurányban, Budapesten, Győrött, Debrecenben és Miskolcon működő segítőpontok a szó igazi értelmében vett menedékhelyek, ahol információval, szálláshellyel, utazásszervezéssel várják az érkezőket.

AZ UKRAJNÁBAN MARADÓK TÁMOGATÁSA

A beregszászi Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével a Magyar Máltai Szeretetszolgálat jelentős mennyiségű adományt juttat az ukrajnai belső menekülők ellátására, nemcsak Kárpátaljára, hanem azon túlra is.

A TARTÓSAN MARADÓK INTEGRÁCIÓJA

A Máltai Szeretetszolgálat segíti a Magyarországon maradó családok letelepedését, anyagi és lelki támogatással segíti beilleszkedésüket, életük újrakezdését.

A Máltai Szeretetszolgálat az Ukrajnában kialakult válsághelyzetre tekintettel meghirdetett humanitárius akcióinak támogatására gyűjtést indít. Aki segíteni szeretne, a karitatív szervezet számlaszámán, vagy az adomanyozz.hu oldalon indított online átutalással, vagy a 1350-es adományvonalon hívásonként 250 forinttal segíthet.

 


Céges adományozók az adott pénzbeli adományt elismert költségként elszámolhatják, valamint igazolásunk birtokában az adomány értékének 20%-át adóalap-csökkentő tételként elszámolhatják a társasági adó megállapításakor. Az igazolás kiállítása érdekében kérjük, a közleményben tüntessék fel a cég adószámát és az e-mail címet, amelyre küldhetjük az igazolást.

 

Külföldről való utaláshoz:

Forint Számlaszámunk:

11784009-20200745

Számlavezető bankunk:

OTP Bank Nyrt. (1054 Budapest Báthory u. 9.)

BIC(SWIFT) kód:

OTPVHUHB

IBAN:

HU31 1178 4009 2020 0745 0000 0000

   

Euro számlaszámunk:

11763842-00168889

Számlavezető bankunk:

OTP Bank Nyrt. (1054 Budapest Báthory u. 9.)

BIC(SWIFT) kód:

OTPVHUHB

IBAN:

HU88 1176 3842 0016 8889 0000 0000

 

USD számlaszámunk:

 

11763842-00106010

Számlavezető bankunk:

OTP Bank Nyrt. (1054 Budapest Báthory u. 9.)

BIC(SWIFT) kód:

OTPVHUHB

IBAN:

HU46 1176 3842 0010 6010 0000 0000

Közlemény: Ukrán válsághelyzet

 

Magánszemélyek tárgyi felajánlásait a kijelölt gyűjtőpontokon tudjuk fogadni (elsősorban közvetlen fogyasztásra alkalmas tartós élelmiszert és higiéniai termékeket).
 
Ruha felajánlásokat a 1033 Budapest, Miklós utca 32 sz. cím alatti intézményben lehet leadni (Raktár utcáról nyíló zöld kapunál) az alábbi nyitvatartás szerint:
                - hétfőtől szombatig              15:00-19:00
Kérjük, csak az évszaknak megfelelő, hibátlan állapotú, mosott ruhákat, cipőket és új fehérneműket hozzanak.
 
Vállalatok tárgyi adományait a Máltai Szeretetszolgálat Határ úti raktárközpontjában tudjuk átvenni előzetes egyeztetést követően.
 
Önkéntesnek itt lehet jelentkezni.

 

 

A Máltai Szeretetszolgálat küldetése az ukrán válsághelyzet kezelésében

A videóban megszólal Győri-Dani Lajos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke, Szabján Imre, a karitatív szervezet országos vészhelyzetkezelési vezetője és Solymári Dániel, a Szeretetszolgálat nemzetközi kapcsolatokért felelős szakmai vezetője.

 

Segélyszállítmányok Kárpátaljára

Naponta indít segélyszállítmányokat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kárpátaljára, a beregszászi központú máltai szervezet támogatására. Budapestről kamionnal szállítják az adományokat Tarpára, onnan három kisteherautó viszi át a határon az adományokat a beregszászi Szeretetszolgálat igényeinek megfelelően. Az ungvári TV21 híradójának riportjában Makuk János máltai vezetőt kérdezték.

 

Kozma Imre atya, a Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke az ukrajnai háború okozta válsághelyzetről és a máltai segítségnyújtásról nyilatkozott.

„Aki jót tehet, az a legszerencsésebb, mert gazdagodik ezáltal, akik pedig ezzel a bőséggel és együttérzéssel szembesülnek, visszanyerik a bizalmukat és lelkileg is megerősödnek” – mondta Kozma Imre atya a Ripostnak.

A Ripost beszélgetése Kozma Imre atyával

 

Nagyinterjú Győri-Dani Lajossal, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnökével.

Tisztában vagyunk vele, hogy hamarosan nem a menekültek fogadása lesz a fő feladat, hanem az itteni beilleszkedésüknek, a mindennapi életüknek a segítése.

https://24.hu/.../orosz-ukran-haboru-menekultek-maltai.../

 

Két hét háború története Kárpátaljáról elmesélve, ahonnan sokan már elmenekültek, és ahová sokan még ez után menekülnek. Rendkívüli Máltai Podcast Makuk Jánossal, a határ ukrajnai oldalán segítő beregszászi Máltai Szeretetszolgálat vezetőjével.

Máltai Podcast. Ahol a Máltaiak közösségéhez tartozó emberek mesélnek életük sorsfordító pillanatairól, választásaikról, döntéseikről. Történetek első kézből a másik emberért végzett szolgálatról: https://podcast.maltai.hu

YouTube: https://youtu.be/bRzJEmHOmoI

Spotify: https://open.spotify.com/show/4wEJS9Qr9PBxa6p8WgS7Pd...

 

Ideiglenes szállást nyitott Óbudán a Máltai Szeretetszolgálat

A meneküléstől egyszerre hajszolt és dermedt, és mindenekelőtt holtfáradt családok jönnek Ukrajnából. Mire ideérnek, sokan talán már nem is hiszik, hogy van vetett ágy a világon. Hogy van hely, ahol a járni alig tudó nagymamát kerekesszékbe ültetve viszik az emeletre. Ahol az eltört hallókészülékhez új alkatrész kerül, ahol tiszta ruhát kap az egy szál kabátban érkező - és ahol a gyerekeik újra mosolyognak.

Pillanatképek a Máltai Szeretetszolgálat Piroska utcai átmeneti befogadóhelyéről.

 

Egy hónapja tört ki az ukrajnai háború. Február 24. és március 24. között a Magyar Máltai Szeretetszolgálat 43 129 menekülőnek nyújtott segítséget, kiosztott 234 millió forint értékű adományt, és Ukrajnába szállított 110 tonna árut. Videón mutatjuk, hogyan segít egy hónapja a Máltai Szeretetszolgálat.

https://maltai.hu/cikk/hir/4386

 

35 tonnányi segélyszállítmányt visz Nyugat-Ukrajnába a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a Hungary Helps program támogatásával Budapestről. Az adományt szállító konvoj március 24-én délután indult a karitatív szervezet logisztikai központjából. A magyar máltai szervezet Ivano-Frankivszkba, a helyi ukrán Máltai Segélyszolgálat raktárába is szállít adományt. Képgaléria és videó a konvoj indulásáról.

 

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat eddig kétszáz tonna humanitárius segélyt küldött Ukrajnába

Folyamatosan érkeznek a segélyszállítmányok a Máltai Szeretetszolgálathoz a magyarországi és a külföldi adományozóktól az ukrajnai háborús menekültek megsegítésére. Erről Kozma Imre atya beszélt Kárpátalján, miután felkereste a szeretetszolgálat beregszászi raktárát. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapítója elmondta: a menekültek ellátása Magyarországon teljes mértékben biztosított. A legnagyobb segítségre most a belső ukrajnai területeken és Kárpátalján van szükség, ahol folyamatosan több százezer menekült tartózkodik. Leginkább élelmiszerre van szükség- fogalmazott az atya.

A riport megtekinthető itt.

 

Hat hónap telt el a háború február 24-i kitörése óta. Fél év alatt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat hetvenezer ukrajnai menekültnek nyújtott közvetlen segítséget Magyarországon, 415 tonna segélyszállítmányt juttatott Ukrajnába 482 millió forint értékben, az utóbbi hetekben indult programjai révén pedig 3000, hosszú távon Magyarországon maradó menekült beilleszkedéséhez, esetleges letelepedéséhez nyújt segítséget.

Összefoglaló videónk megtekinthető ITT.

 

Az orosz–ukrán háború kezdete óta több mint egymillió menekült érkezett Magyarországra, elsősorban nők és gyerekek, hiszen a család férfi tagjai Ukrajnában maradtak katonai szolgálatot teljesíteni. Sok menekült csak átutazik az országon, több tízezren azonban itt kezdenek új életet.

Az iskolakezdés azért is nehéz, mert Veronika nem beszél magyarul, de minden segítséget megkap a beilleszkedéshez ő és édesanyja is. A családot a Magyar Máltai Szeretetszolgálat egy évig támogatja minden élethelyzet megoldásában, az őket segítő mentorukra is mindenben számíthatnak. Nemcsak a hétköznapi ügyek intézésében, a tanulásban vagy a nyelvi akadályok leküzdésében, hanem a lelki megpróbáltatások leküzdésében is. - forrás: https://index.hu/belfold/2022/09/06/az-eletunk-kicsit-jobb-lett-miota-a-lanyunk-velem-van/

 

Kérjük, adományozáskor iratkozzon fel hírlevelünkre is!További programjaink

Máltai Szeretetszolgálat - Az utca emberei
Máltai Szeretetszolgálat - Ukrán válsághelyzet
Máltai Szeretetszolgálat - Orvosolt gondok
Máltai Szeretetszolgálat - Egymás kezét fogva
Máltai Szeretetszolgálat - Tisztelet az éveknek
Máltai Szeretetszolgálat - Játszani is engedd
Máltai Szeretetszolgálat - Határainkon túl
Máltai Szeretetszolgálat - Szolgáló szeretet - könyv

Adományozás