× Főoldal 1% Adományozás Kapcsolat

A Máltai Szeretetszolgálat gyűjtést hirdet a jégverésben megsérült családi házak helyreállítására - Kadarkút

Viharkárok utáni segítség

Több mint 400 lakóházat rongált meg a libatojásnagyságú jég és szélvihar Kadarkúton és környékén június 25-én éjszaka. A vihar a legnagyobb károkat Kadarkúton okozta, ahol közel 300 ház, köztük a Magyar Máltai Szeretetszolgálat június elején megnyitott tanodájának tetőszerkezete sérült. Az épületek mellett a legsúlyosabb károkat a gépkocsik szenvedték, melyek mintegy 90%-a megrongálódott a heves jégverésben. A település lakosságának 40%-át érte súlyos kár, legalább harminc családnak nincs biztosítása. Személyi sérülés nem történt, de a termény nagyrészét is elpusztította a jég.

Program brossúrájának letöltése

A vihart követő hétvégén több segítő szervezet fogott össze az önkormányzat irányítása alatt, a tűzoltókkal és önkéntesekkel együtt több mint 360-an dolgoztak a károk enyhítésén. A romeltakarításba és a tetők helyreállításába a Magyar Máltai Szeretetszolgálat helyi munkatársai és a Dózsa György úti közösségi házba járó családok is bekapcsolódtak. A szállításban a szervezet autója mentesítette az önkormányzat járműveit, az önkéntesek pedig az adomány építőanyag lepakolásában, logisztikájában segédkeztek. A máltai munkatársak sorra látogatták a károsult családokat, és üzembe helyeztek egy ipari szárítógépet, mellyel elősegítik a házak falainak szárítását.

A Máltai Szeretetszolgálat vészhelyzet-kezelési csoportja a kármentésben résztvevő szervezetekkel egyeztetve a legrászorultabb családoknak nyújt segítséget építőanyaggal és ács, tetőfedő szakemberek bevonásával. A családok megsegítésére a karitatív szervezet gyűjtést hirdet.

Az anyagi felajánlások mellett szakemberek, ácsok, tetőfedők jelentkezését is várja a szervezet, akik vállalják, hogy szakemberként részt vesznek az újjáépítésben. Pénzbeli adományokat az adomanyozz.hu oldalon keresztül, vagy banki átutalással az 11784009-20200745 számlaszámon fogad a Szeretetszolgálat (közlemény: viharkár), tetőléc-felajánlás és szakmai segítségnyújtás kapcsán pedig a kadarkut@maltai.hu e-mail címen lehet érdeklődni.További programjaink

Máltai Szeretetszolgálat - Segítség a tűzvész után
Máltai Szeretetszolgálat - Segítség a vihar után - Kadarkút
Máltai Szeretetszolgálat - Segítség a vihar után - Sellye
Máltai Szeretetszolgálat - Segítség a vihar után - Kercseliget
Máltai Szeretetszolgálat - Segítség földrengés idején
Máltai Szeretetszolgálat - Orvosolt gondok
Máltai Szeretetszolgálat - Játszani is engedd
Máltai Szeretetszolgálat - Egymás kezét fogva

Adományozás