× Főoldal 1% Adományozás Kapcsolat

A Máltai Szeretetszolgálat gyűjtést hirdet a jégverésben megsérült családi házak helyreállítására - Sellye

Viharkárok utáni segítség

Több mint 400 ház teteje súlyosan megrongálódott a Baranya megyei Sellyén, ahol július 9-én este csapott le jégeső. A teniszlabda nagyságú jég a házak tetejét elverte, a viharos szél a bádogtetőket feltépte, a járműveket súlyosan megrongálta. 11 közintézmény, köztük az iskola és a műszaki átadás előtt álló új óvoda is megrongálódott, valamint 3 egyházi ingatlant is súlyosan érintett a jégverés. Az első napokban 380 önkéntes és hivatásos katasztrófavédő dolgozott a helyszínen az elsődleges kárfelmérésben és a kárelhárítás első szakaszában.

Program brossúrájának letöltése

A máltai tetőkommandó segíti Sellyén a jégverésben megsérült házak helyreállítását

A Máltai Szeretetszolgálat Dél-Dunántúli tetőkommandója, vagyis ács és tetőfedő szakemberekből álló csapata szombat reggeltől végzi a katasztrófavédelmi szakemberekkel és önkéntesekkel együttműködve a tetők megtisztítását a törmeléktől, a házak fóliázását, valamint a kisebb cserepezési munkálatokat, a beázások megszüntetését. A tetőkommandó már dolgozott a környező településeken, ismerik az ott lakókat, ezért az onnan érkező önkénteseket hatékonyan tudták bevonni a segítő munkába. Emellett az önkéntes és hivatásos tűzoltók és katasztrófavédők élelmiszer és védőital ellátásáról gondoskodtak, valamint részt vesznek a cserépadományok kiosztásában. A Máltai Szeretetszolgálat 2011 óta van jelen Sellyén és a környéken, a viharkár után a helyi civil szervezetekkel és az önkormányzattal együtt kezdte meg a segítségnyújtást.

A viharban súlyos károkat szenvedett családok megsegítésére a Magyar Máltai Szeretetszolgálat gyűjtést hirdet.

A Szeretetszolgálat a pénzbeli adományokat az adomanyozz.hu oldalon keresztül, vagy banki átutalással az 11784009-20200745 számlaszámon fogad (közlemény: JÉGKÁR SELLYE 2021), építőanyag-felajánlás és szakmai segítségnyújtás kapcsán pedig a vhk@maltai.hu e-mail címen lehet érdeklődni.További programjaink

Máltai Szeretetszolgálat - Segítség a tűzvész után
Máltai Szeretetszolgálat - Segítség a vihar után - Kadarkút
Máltai Szeretetszolgálat - Segítség a vihar után - Sellye
Máltai Szeretetszolgálat - Segítség a vihar után - Kercseliget
Máltai Szeretetszolgálat - Segítség földrengés idején
Máltai Szeretetszolgálat - Orvosolt gondok
Máltai Szeretetszolgálat - Játszani is engedd
Máltai Szeretetszolgálat - Egymás kezét fogva

Adományozás