Egészségügyi ellátás

Eddig összegyűlt:

383 000 Ft

Indítva: 2023-01-01

Összefoglalás

 • Típus: Állandó
 • Régió / Terület: Magyarország
 • Típus: Egészségügyi ellátás

Leírás

Tüdőszűrőbusz, gyermekszemészeti szűrőbusz, mozgó orvosi rendelővé alakított furgon, teherautóba épített mozgó egészségügyi központ, mentőautó és mobil tábori kórház, 24 órás egészségügyi centrum és járóbeteg szakellátás hajléktalan és rászoruló emberek számára, ápolási otthon és lábadozó intézmény, gyógyszeradagoló és laborközpont. Mozgó és állandó szolgálataival nyújtja a gyógyulás és megelőzés lehetőségét a legkiszolgáltatottabb embereknek a Máltai Szeretetszolgálat.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat egészségügyi szolgálata a legkiszolgáltatottabb emberek számára nyújt orvosi ellátást és egészségügyi szűréseket. A segítség jelenthet közvetlen életmentést, a legszegényebb településeket járó mozgó orvosi ellátást és megelőző szűréseket, vagy éppen a biztosítással nem rendelkező betegek kezelését és ingyen adott gyógyszereket. A Máltai Szeretetszolgálat egészségügyi szolgálataival naponta mintegy tízezer embert lát el, nagyrészüket intézményi keretek közt, bentlakásos otthonokban, hajléktalan, fogyatékkal élő vagy idős emberek ellátásában, valamint a pszichiátriai gondozásban, a miskolci ápolási otthonban, és a mobil egészségügyi szolgálatok révén. Kérjük, támogassa adományával a Máltai Szeretetszolgálat egészségügyi programjait, hogy a legnehezebb helyzetben élő gyerekek és idős emberek is esélyt kapjanak a gyógyulásra és egészségük megőrzésére.

Az egészségügyi ellátás a máltai küldetésből fakadó hivatás, mely szinte egyidős a Máltai Szeretetszolgálattal. 1991-ben megalakult a pécsi járóbeteg szakellátás, majd ugyanabban az évben megalakult a Máltai Mentőszolgálat, mely azóta is egyedülálló módon önkéntesekkel működik. Később megnyíltak a rászoruló és hajléktalan embereket ellátó 24 órás egészségügyi centrumok Budapesten, Szegeden, Veszprémben, és létrejött – az országban elsőként – a miskolci ápolási otthon, mely azóta is krónikus fekvőbetegellátó egészségügyi intézményként működik.

A Szeretetszolgálat az ország több nagyvárosában működtet ingyenes járóbeteg ellátást, háziorvosi rendelőt és alkalmanként fogorvosi rendelőt a hajléktalan és rászoruló emberek számára. A rendelőkben praktizáló orvosok és ápolók túlnyomó többségben önkéntesek. A hajléktalan emberek háziorvosi rendelője mellett a Máltai Szeretetszolgálat mozgó orvosi rendelőt is működtet, mely ellátja a hajléktalan embereket és katasztrófa helyzetben is segítséget tud nyújtani: a mozgó rendelő önkéntesei sebeket kötöznek, lázat csillapítanak.

A kórház és a szociális otthon közti átmeneti ellátást végez Miskolcon a máltai Ápolási Otthon, ahol 70 ágyon rászoruló idős embereket és hajléktalan embereket ápolnak, gondoznak. A kórházi kezelés vagy műtét után addig maradnak az otthonban az emberek, amíg családjuk haza tudja vinni őket, vagy elhelyezést kapnak az állapotuknak megfelelő szociális intézményben.

A hajléktalan embereket ellátó rendszer hiánypótló szolgáltatása a kórházból „otthonába bocsátott” hajléktalan emberek gyógyulását segítő lábadozók, ahol szakszerű egészségügyi ellátásban részesülnek és szociális munkások foglalkoznak a műtét után ápolásra szoruló hajléktalan emberekkel.

Az intézményekben végzett munka fokozatosan kiegészült a mobil egészségügyi egységekkel, amelyek a koronavírus-járvány idején még nagyobb szerepet kaptak. A fejlesztések legfőbb irányává vált a mobilitás, hogy a nehezen elérhető, de életmentő vagy életminőséget javító szolgáltatások olyan területekre is eljuthassanak, ahol nincs infrastruktúra vagy egészségügyi szakember.

 

Kapcsolódó anyagok:

MÁLTAI PODCAST: Varga Katalin optometrista

Rászoruló gyermekek szemét vizsgálja, szükség esetén a szemüveget is elkészíti, amit a gyerekek ingyen kapnak meg a Máltai Szeretetszolgálattól.

 

 

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat által elindított telemedicina szolgáltatás a Felzárkózó Települések program helyszíneire viszi el a hiányzó ellátást.A Mobil Egészségügyi Központ teljesértékű háziorvosi rendelőként működő kisteherautó, ahol a pácienseket a Szeretetszolgálat asszisztense fogadja és segíti, az orvos pedig távolról, élő videókapcsolat segítségével folytatja le a vizsgálatot.

 

Ők már segítettek

 • 50 000 Ft

 • Balogh Miklós

  Ft

 • Balogh Miklós

  Ft

 • 5 000 Ft

  Köszönjük a munkátokat!
 • 10 000 Ft

 • Balogh Miklós

  Ft

 • Balogh Miklós

  Ft

 • Balogh Miklós

  Ft

 • 50 000 Ft

 • 50 000 Ft

 • 10 000 Ft

 • 10 000 Ft

  szeretettel...
 • Balogh Miklós

  3 000 Ft

 • Balogh Miklós

  3 000 Ft

Adományt gyűjtő szervezet

#

gyujtesek_adomanyt_gyujto_szervezet_neve

gyujtesek_adomanyt_gyujto_szervezet_cime gyujtesek_adomanyt_gyujto_szervezet_osszes_gyujtese

Adományozok

adomanyozz.hu Kód beváltása Kód beváltása
# Támogatom: 2.500 Ft
# Támogatom: 5.000 Ft
# Támogatom: 10.000 Ft
# Támogatom: 50.000 Ft
# Támogatom: 100.000 Ft
# Támogatom: Egyéb összeg

Helyszín


google map code for website

Hírlevél feliratkozás

Értesülj elsőként a gyűjtésekről és olvasd el beszámolóinkat a megvalósult programokról.