MosolyManók 2023

Eddig összegyűlt:

287 535 Ft

Indítva: 2023-10-24

Összefoglalás

 • Típus: Eseti
 • Régió / Terület: Magyarország
 • Lejárat: -
 • Típus: Gyermekek támogatása

A gyűjtés eredményei

10 ezer ???? ajéndékcsomag
212 ???????? általános iskola
8 év alatt 80 ezer ????
 
Nyolcadik éve szervezzük meg a PontVelem Okos Programmal és a GLS Hungaryval közös #MosolyManók adománygyűjtő akciót. Idén több mint 10 ezer ajándékcsomagot állítottak össze általános iskolás gyerekek rászoruló társaiknak. A tárgyi adományok mellett az adomanyozz.hu oldalon keresztül 290 ezer forintot ajánlottak fel jó szándékú támogatók, mely összegből a rászoruló családokat segíti karácsonykor a Máltai Szeretetszolgálat. A legtöbb csomagot idén a budapesti Kelenvölgyi Általános Iskola a gyűjtötte, összesen 219 dobozt. A MosolyManók akció nyolc éve során közel 80 ezer gyermeknek varázsoltak mosolyt az arcára ajándékozó társaik.
A csomagokat már elkezdtük átadni az intézményeinkkel és önkénteseinkkel kapcsolatban álló gyerekeknek, hogy karácsonykor mindenki örülhessen az ajándéknak. Budapesten december 19-én a Zemplén utcai játszóterünkön adtuk át az ajándékokat.
Köszönjük mindenkinek, aki szép és örömteli ajándékcsomagot állított össze a gyerekeknek!
Részletek a Máltai Szeretetszolgálat weboldalán.
 
MoolyManók3
 
MosolyManók átadás2
 
MosolyManók átadás

 

Leírás

Karácsonykor ismét akcióba lépnek a MosolyManók a Pont Velem Okos Program, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a GLS Hungary szervezésében. A jótékonysági gyűjtésben nyolcadik alkalommal szerezhetnek örömöt játékokkal, édességekkel, személyes üzenetekkel általános iskolások kortársaiknak karácsony alkalmából. A cipősdobozba csomagolt ajándékokat a Szeretetszolgálat még az ünnep előtt eljuttatja a nehéz helyzetben élő gyerekeknek. Az akcióhoz az ország összes általános iskolája csatlakozhat november 6. és december 6. között, és készpénzzel is támogathatják a gyűjtést az adomanyozz.hu oldalon keresztül.

 

Legyél Te is MosolyManó és szerezz örömöt nehéz sorsú gyerekeknek karácsonykor!

 

Arra bíztatjuk a gyerekeket, hogy állítsanak össze ajándékcsomagokat rászoruló családban élő kortársaik számára és vigyék be az iskolájukba december 6-ig. Az akció célja, hogy az ajándékcsomagok segítségével idén karácsonykor is több ezer gyermek arcára varázsoljunk mosolyt. Egyrészt a rászoruló gyermekeknek, akik örülnek a meglepetéseknek, másrészt azoknak, akik adnak, mert megélhetik az önzetlen segítés örömét.

A gyűjtés részleteit megtalálják a mosolymanok.hu oldalon, valamint a pontvelem.hu és a maltai.hu oldalakon. Az ajándékcsomagok iskolai gyűjtése roppant egyszerű. A gyerekek az általuk már nem használt, de jó állapotú, vagy kifejezetten erre az alkalomra vásárolt új játékaikat egy dobozba rakják (a doboz pontos méreteit megtalálják a https://www.pontvelem.hu/segits-velem/karacsony oldalon), becsomagolják, majd ráírják, hogy milyen nemű és korú társuknak küldik az ajándékot. A MosolyManók akciónak az is célja, hogy felhívja az adományozó gyerekek és szülők figyelmét arra, hogy olyan ajándékcsomagot készítsenek, amelynek ők maguk is örülnének. Ügyeljenek arra, hogy csak hibátlan, hiánytalan és megtisztított játékokat, illetve fél évnél hosszabb lejárati idejű édességeket helyezzenek a dobozba. A gondoskodó odafigyeléssel összeállított csomagok valódi karácsonyi ajándékok lehetnek a nehéz helyzetben élő gyerekeknek. Az ajándékot személyesebbé tehetik a megajándékozott gyermeknek szóló kedves üzenettel.

Az akcióhoz azok a gyerekek is csatlakozhatnak, akiknek az iskolájában nincs egységes gyűjtés, ők a Máltai Szeretetszolgálat gyűjtőpontjain adhatják le csaomagjukat, hogy minden gyermek, aki segíteni szeretne, megtehesse.

 

A gyerekek mellett idén a felnőttek is lehetnek MosolyManók.

Az évek során baráti társaságok, cégek, egyesületek jelezték csatlakozási szándékukat az akcióhoz. A „Felnőtt MosolyManók” az adományra szánt összeget ezen az oldalon ajánlhatják fel vagy baki átutalással is eljuttathatják az 11784009-20200745 (OTP Bank) számlaszámra „MosolyManók” közleménnyel.

Az így befolyt összeget a rászoruló családok karácsonyi ajándékaira fordítja a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.

A korábbi évek gyűjtéseiről és az adományok átadásáról készült televíziós anyagok itt megtekinthetők.

 

Ők már segítettek

 • Tóth Tamás

  5 000 Ft

 • László, Gáldi

  19 000 Ft

 • Ft

  Boldog Karácsonyt kíván! Csabi, Anita, Eda és Anna
 • 500 Ft

  Kellemes Ünnepeket kíván egy 90 éves Hölgy, aki minden évben próbál segíteni a rászorulókon.
 • Vásárecki Gergely

  5 000 Ft

 • Kaszás-Czétényi Réka

  10 000 Ft

  „Karácsonykor az ember mindig hisz egy kissé a csodában, nemcsak te és én, hanem az egész világ, az emberiség, amint mondják, hiszen ezért van az ünnep, mert nem lehet a csoda nélkül élni.” Márai Sándor Boldog Karácsonyt!
 • 10 000 Ft

 • 30 000 Ft

  Boldog Karácsonyt!
 • Szabó Vilmos

  7 600 Ft

 • Seyed Soheil

  2 000 Ft

 • Potyondi Gábor

  Ft

 • 5 000 Ft

 • Gulyás Kiss Csongor

  1 000 Ft

 • 2 500 Ft

  "Én azért jöttem, hogy életük legyen és bőségben legyen."
 • 10 000 Ft

 • 5 000 Ft

 • Seyed Soheil

  1 000 Ft

  Lord of the worlds
 • Seyed Soheil

  2 000 Ft

Adományt gyűjtő szervezet

#

gyujtesek_adomanyt_gyujto_szervezet_neve

gyujtesek_adomanyt_gyujto_szervezet_cime gyujtesek_adomanyt_gyujto_szervezet_osszes_gyujtese

Helyszín


google map code for website

Hírlevél feliratkozás

Értesülj elsőként a gyűjtésekről és olvasd el beszámolóinkat a megvalósult programokról.