Színházlátogatás idős embereknek

Eddig összegyűlt:

301 980 Ft

Indítva: 2023-02-01

Célösszeg:
300 000 Ft

Összegyűlt
301 980 Ft

100%

Összefoglalás

  • Típus: Eseti
  • Régió / Terület: Nógrád vármegye
  • Lejárat: 2100-01-01
  • Típus: Idősgondozás

A gyűjtés eredményei

Egy újabb nagy álmunk vált valóra.  2023.12.10 – én sikerült megvalósítanunk az idei évre tervezett színházlátogatásunkat, az Operettszínházba, ahol A csárdáskirálynő című előadást néztük meg, lakóink és dolgozóink nagy örömére. A műsorra 28 lakónknak és 26 munkatársunknak sikerült helyet biztosítanunk.

Időseink lázas izgalommal készülődtek az utazásra és a színházi látogatásra.

Reggel 8 órakor különjárattal indultunk útnak salgótarjáni intézményünkből, hogy a 11 órakor kezdődő előadásig mozgásukban korlátozottabb lakóink is kényelmesen el tudják foglalni helyüket a nézőtéren.

Nagyon felemelő érzés volt az előadás folyamán és szünetében nézni a csillogó tekinteteket és hallgatni a mókás jelenetek alatt feltörő kacajokat. Néhány lakónk az előadókkal együtt énekelte, dúdolta az ismert dalokat. Szívmelengető látvány volt, ahogy a darab végén, a nehezen mozgó, idős emberek állva tapsolva köszönték meg a művészeknek az előadást.

Úton hazafelé lakóink nem győztek hálálkodni és áradozni mennyire jól érezték magukat és milyen csodálatos élmény volt az előadás. Érzéseiket legjobban talán egyik hölgy lakónk szavai tükrözik: „Nagyon csodálatos ez az egész, soha nem hittem volna, hogy 90 évesen még eljuthatok az Operettszínházba.”

 

Pál Cecília
Intézményvezető
Gondviselés Háza - Baglyaskő Időskorúak Otthona
H-3102 Salgótarján, Petőfi út 92-94.

 

Leírás

A salgótarjáni Gondviselés Háza Baglyaskő Idősek Otthonában 150 idős emberről gondoskodunk. Szeretnénk, ha a ránk bízott idősek otthon érezzék magukat az intézményben, és a mindennapi programok mellett különböző kulturális élményekhez is szeretnénk juttatni őket. Ilyen örömteli program a színházlátogatás, mely sok lakónk életének része volt, mielőtt az idősotthonba költözött.

Az idősotthonban élő emberek mindennapjait rengeteg programmal, foglalkozással, közösségi eseménnyel igyekszünk színesíteni, de annak érdekében, hogy új impulzusok, a megszokottól eltérő élmények is érjék őket, külső, elsősorban kulturális programokat szervezünk számukra. Az idősek közt sokan szeretik a színházat, korábbi életüknek fontos része volt. A készülődés, az előadásokra való ráhangolódás, a ruha kiválasztása, az utazás a színházba mind olyasmi, ami napokig foglalkoztatja a lakóinkat. A darab után pedig a közös élmények megbeszélése, az előadás részleteinek felidézése szerez örömöt. Mindez nemcsak lelkileg és mentálisan jelent feltöltődést, de fizikailag is jó hatással van az idős emberekre. A rendszeres színházlátogatáshoz szükséges színházbérlet és színházjegy, valamint a mozgásukban korlátozott emberek utazásának megszervezése egyre nagyobb költséget jelent. Ezen költségekre indítottunk gyűjtést, hogy a ránk bízott idős emberek újra átélhessék a színház teremtő és gyógyító örömét. A támogatásból szeretnénk lehetőséget adni nekik a tartalmas kikapcsolódásra.

Ők már segítettek

  • Akos, Vagvolgyi

    100 Ft

  • Baczó Tamás

    10 000 Ft

Adományt gyűjtő szervezet

#

gyujtesek_adomanyt_gyujto_szervezet_neve

gyujtesek_adomanyt_gyujto_szervezet_cime gyujtesek_adomanyt_gyujto_szervezet_osszes_gyujtese

Helyszín


google map code for website

Hírlevél feliratkozás

Értesülj elsőként a gyűjtésekről és olvasd el beszámolóinkat a megvalósult programokról.