Tiszta forrásból (higiéniai fejlesztés Kenyában)

Eddig összegyűlt:

2 391 799 Ft

Indítva: 2023-11-23

Célösszeg:
7 500 000 Ft

Összegyűlt
2 391 799 Ft

31%

Összefoglalás

 • Típus: Eseti
 • Régió / Terület: Nemzetközi
 • Lejárat: -
 • Típus: Nemzetközi segélyezés

Leírás

Kenya második legnagyobb városában, az 1,4 millió fős Mombasában a helyi lakosság 65%-a mindenféle közműszolgáltatást nélkülöző nyomornegyedekben él. A város egyik legnagyobb nyomornegyede Bangladesh, ahol közel 30 000 ember lakik. A rendkívül rossz közhigiénés viszonyok következtében súlyos egészségügyi krízis alakult ki, a nyomornegyedben gyakori a tífusz és kolera, ami a szennyezett vízzel és az ürülékkel való érintkezéssel terjed, a gyermekek 40%-a pedig nem éli meg az ötéves kort.

A helyzet orvoslása érdekében a Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2012-13-ban egy olyan, úgynevezett szanitációs központot épített Bangladesh nyomornegyedben, amely a helyi közösség érdekeit maximálisan kiszolgálva kínál komplex higiéniai szolgáltatásokat. Az 50m2-es kőépület higiénikus illemhelyeket (6 db), zuhanyzókat (6 db) és tiszta vízvételi lehetőséget nyújt a több ezer környékbeli számára.

A szanitációs központ az alapvető higiénés szolgáltatások megteremtésével és a tiszta ivóvízhez való hozzáférés biztosításával javítja a közösség általános egészségi állapotát, különös tekintettel a gyermekekre és anyákra, a fertőzésekből adódó megbetegedések és a gyermekágyi halál visszaszorítása révén.

A közvetlenül 2600, közvetetten 5000 embernek szolgáltatást nyújtó létesítmény az intenzív igénybevétel következtében mára igen leromlott állapotú, így nem tudja teljes mértékben kiszolgálni a helyi közösséget. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat ezért helyi partnerével, a Maji Na Ufanisi-vel komplex rehabilitációs projektet kíván megvalósítani, amelynek keretében felújítja a központot, a helyi közösség számára pedig széleskörű képzést valósít meg a létesítmény sikeres üzemeltetése, működtetése, valamint a higiénés gyakorlatok fejlesztése érdekében.

Csatlakozzon Ön is! Támogassa munkánkat, hogy segíthessünk!

 

 

20.000 Ft - Egy átlagos nyomornegyedbeli háztartás egyhavi kiadása vízre.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat nemzetközi segélyezési tevékenységéről további információkat ezen a honlapon talál.

Ők már segítettek

 • 5 000 Ft

 • 5 000 Ft

 • Balogh Péter

  2 500 Ft

  adomány
 • 2 500 Ft

Adományt gyűjtő szervezet

#

gyujtesek_adomanyt_gyujto_szervezet_neve

gyujtesek_adomanyt_gyujto_szervezet_cime gyujtesek_adomanyt_gyujto_szervezet_osszes_gyujtese

Adományozok

adomanyozz.hu Kód beváltása Kód beváltása
# Támogatom: 2.500 Ft
# Támogatom: 5.000 Ft
# Támogatom: 10.000 Ft
# Támogatom: 50.000 Ft
# Támogatom: 100.000 Ft
# Támogatom: Egyéb összeg

Helyszín


google map code for website

Hírlevél feliratkozás

Értesülj elsőként a gyűjtésekről és olvasd el beszámolóinkat a megvalósult programokról.