Vészhelyzetkezelés

Eddig összegyűlt:

668 800 Ft

Indítva: 2023-01-01

Összefoglalás

 • Típus: Állandó
 • Régió / Terület: Magyarország
 • Típus: Vészhelyzetkezelés

Leírás

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat vészhelyzet-kezelésre speciálisan képzett munkatársai azonnali segítséget nyújtanak katasztrófák, természeti csapások, váratlan események károsultjainak.

Magyarországon, a Kárpát-medencében, de a világ bármely pontján, szükség esetén hosszú időn át a helyszínen maradva segítik a katasztrófa által érintett embereket, családokat, közösségeket.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat szerepvállalása különösen az elhúzódó beavatkozások helyszínein válhat fontossá, ahol családok, gyerekek, idős, beteg vagy fogyatékkal élő emberek szorulnak gondoskodásra. A máltai szervezet a szükséget szenvedők valós igényeit feltárva, olyan problémák megoldásában is részt vállal a katasztrófák helyszínén, amelyekre másoknak már nem marad erejük, idejük. Nagyobb katasztrófák után hosszú időn át a helyszínen maradva segít. Ott marad akkor is, amikor a közfigyelem már másra irányult, és a legtöbb segítő már levonult a területről.

A 2010-es vörösiszap katasztrófát követően a Máltai Szeretetszolgálat több mint egy éven át tevékenykedett Devecserben és a környező településeken. A szervezet munkatársai egy időre oda is költöztek, hogy a legjobban tudjanak segíteni. A legsúlyosabb ipari katasztrófára az eddigi leghosszabb segélyakcióval válaszolt a Szeretetszolgálat, amely 27 különböző programot valósított meg Devecserben és az érintett településeken. Kozma Imre atya felajánlása nyomán a Szeretetszolgálat határozatlan időre szóló albérletet kínált minden, az otthonát elveszített embernek, ezzel a lehetőséggel végül 155 család élt átlagosan 10 hónapon át. A segélyakció után a Devecseri Önkormányzat nem szerette volna "elengedni" a Szeretetszolgálatot, így nyílt meg a Biztos Kezdet Gyerekház, majd nem sokkal később megkezdte működését a máltai szervezet Devecseri Szakiskolája is, amelyben hegesztő, valamint szociális gondozó és ápoló szakképesítést szerezhetnek a tanulók.

 A Magyar Máltai Szeretetszolgálat a katasztrófák felszámolásában érintett szervezetekkel együttműködve, a máltai szellemiséggel vesz részt a humanitárius segítségnyújtásban, a kárenyhítési, újjáépítési programokban. Speciálisan képzett önkéntes pszichológusai a tragédiák után segítik az áldozatok családjait és a túlélőket.  Vészhelyzet-kezelési csoportja az ország egész területén rendelkezik munkatársakkal, akik szükség esetén rövid időn belül mozgósíthatók, így gyors segítséget nyújthatnak a bajba került embereknek. A társszervezetekkel együttműködve saját katasztrófavédelmi képzésen és gyakorlaton képzi a helyszíni segítségnyújtásban résztvevő önkénteseit.  

Tömeges vagy elhúzódó védekezés helyszínein a Máltai Szeretetszolgálat rendszerint a beavatkozás hátterét is biztosítja, a mozgósított erők ellátásáról gondoskodik. A közvetlen veszély elmúlása után kihelyezett segélykoordinációs irodáin keresztül szervezi meg a szükséges segítséget. Viharkárok, árvizek után speciális feladatokat vállal, önkénteseket mozgósít, adományokat visz a rászorulóknak. Összefogja az emberek felajánlásait, koordinálja a katasztrófák utáni társadalmi segítő akciókat. A Szeretetszolgálat élő kapcsolatot ápol számos határon túli, magyarok lakta településsel, adományokkal, gyógyászati eszközökkel, egészségügyi programokkal támogatja őket.

A segítségnyújtás nem áll meg a határnál. A több mint száz országban tevékenykedő Szuverén Máltai Lovagrendhez tartozó Szeretetszolgálat távoli országokban is segítséget nyújt katasztrófák idején. Az ezredforduló után a Közel- és Távol-Keleten bekövetkezett tragédiák után nyújtott segítséget.

 

Ők már segítettek

 • Akos, Vagvolgyi

  Ft

 • 2 500 Ft

 • Egyed Krisztián

  10 000 Ft

  Szeretettel
 • Akos, Vagvolgyi

  Ft

 • 5 000 Ft

 • Akos, Vagvolgyi

  Ft

 • Minárik Tibor

  7 000 Ft

 • 100 000 Ft

 • 12 000 Ft

 • Bösze, Laszlo Antal

  Ft

 • Nándor, Szabolcs

  15 000 Ft

 • Lindwurm-Pálfy Magdolna

  10 000 Ft

 • tesztalma

  2 500 Ft

 • Dénes János

  25 000 Ft

Adományt gyűjtő szervezet

#

gyujtesek_adomanyt_gyujto_szervezet_neve

gyujtesek_adomanyt_gyujto_szervezet_cime gyujtesek_adomanyt_gyujto_szervezet_osszes_gyujtese

Adományozok

adomanyozz.hu Kód beváltása Kód beváltása
# Támogatom: 2.500 Ft
# Támogatom: 5.000 Ft
# Támogatom: 10.000 Ft
# Támogatom: 50.000 Ft
# Támogatom: 100.000 Ft
# Támogatom: Egyéb összeg

Helyszín


google map code for website

Hírlevél feliratkozás

Értesülj elsőként a gyűjtésekről és olvasd el beszámolóinkat a megvalósult programokról.