Segítség a szlovéniai természeti katasztrófa károsultjainak

Eddig összegyűlt:

800 500 Ft

Indítva: 2023-08-12

Összefoglalás

 • Típus: Eseti
 • Régió / Terület:
 • Lejárat: -
 • Típus: Katasztrófa károsultjai Nemzetközi segélyezés

Leírás

A szlovéniai természeti katasztrófa károsultjainak megsegítésére és a helyreállítási munkálatok támogatására hirdet adománygyűjtést a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. Szlovénia több régiójában a hirtelen lezúduló, özönvízszerű esőzés áradásokat, földcsuszamlásokat okozott, épületek dőltek össze és váltak lakhatatlanná, százakat kellett evakuálni.

Az augusztus elején lezúduló jelentős mennyiségű csapadék leginkább az ország középső és északi részein okozott katasztrófahelyzetet. Ezen régió több falujában is rendkívüli helyzetet hirdettek, a mentési munkálatok a következő hetekben folytatódnak, a helyreállítás hónapokig is eltarthat. Több helyszínről százakat kellett helikopterrel evakuálni.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat a Szuverén Máltai Lovagrend Szlovéniában működő helyi szervezeteivel együttműködve indít gyűjtést. A felajánlott pénz adományokat a károsultak megsegítésére fordítják. 

A Ljubjana fölött található településekre hordozható áramfejlesztőket és tizenöt nagyteljesítményű falszárító gépet telepített a magyar segélyszervezet, ez utóbbiakat az elmúlt évtizedben számos árvíz helyszínén használták már az elöntött épületek egyenletes és gyors kiszárítására, és az átázott falak további károsodásának megelőzésére. A Máltai Szeretetszolgálat szakemberei a helyi máltaiakkal közösen tartósélelmiszert és higiéniai termékeket osztanak a helyszínen. Emellett a Szeretetszolgálat vészhelyzetkezelési csoportjának speciális eszközeivel és szakképzett önkénteseinek munkájával támogatják a védekezési munkálatokat.  

 

Kapcsolódó gyűjtések

Ők már segítettek

 • Mrázné Zsombók Ágnes

  50 000 Ft

 • Farkas Sándor

  25 000 Ft

 • Farkas Imre Pál

  2 500 Ft

Adományt gyűjtő szervezet

#

gyujtesek_adomanyt_gyujto_szervezet_neve

gyujtesek_adomanyt_gyujto_szervezet_cime gyujtesek_adomanyt_gyujto_szervezet_osszes_gyujtese

Helyszín


google map code for website

Hírlevél feliratkozás

Értesülj elsőként a gyűjtésekről és olvasd el beszámolóinkat a megvalósult programokról.