Rádiórendszer kiépítése a miskolci Ápolási Otthonban

Eddig összegyűlt:

1 522 294 Ft

Indítva: 2023-02-01

Célösszeg:
1 500 000 Ft

Összegyűlt
1 522 294 Ft

101%

Összefoglalás

  • Típus: Eseti
  • Régió / Terület: Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye
  • Lejárat: 2100-01-01
  • Típus: Idősgondozás Egészségügyi ellátás

A gyűjtés eredményei

Örömmel számolunk be arról, hogy támogatásotoknak köszönhetően egy régóta dédelgetett álmunk vált valóra: létrehoztuk a Gramofon rádiót az Ápolási Otthonban! Ez a projekt Bertókné Skarbik Tímea, szociális munkásunk ötlete alapján született meg, és mostantól valamennyi betegünkhöz eljuttathatjuk a különleges programokat, melyeket eddig sajnos csak a fennjáró lakók élvezhettek.

 

A rádiórendszer kiépítésével minden betegszobába és közösségi térbe hangszórókat telepítettünk, és kialakítottunk egy kis stúdiót, ahonnan saját készítésű adásokat sugárzunk. Rengeteg ötletünk van arra, hogy milyen tartalmakat közvetítsünk: ünnepi műsorok, születésnapi köszöntők, zenei programok és sok más érdekes műsor várja hallgatóinkat. Emellett élőben közvetítjük a szombati római katolikus szentmiséket a kápolnánkból, hogy mindenki részt vehessen az áhítaton.

 

A miskolci fiatal önkéntesek is aktívan részt vesznek a rádió életében. Nem csak műsorötleteket várunk tőlük, hanem az általuk elkészített műsorokat is felvételről sugározzuk, így biztosítva a változatosságot és az állandó friss tartalmat.

 

Ezúton is szeretnénk megköszönni nektek, kedves adományozók, hogy hozzájárultatok a Gramofon rádió létrejöttéhez. Az általatok nyújtott támogatás nélkül mindez nem valósulhatott volna meg. A ti segítségetekkel mostantól minden betegünk részese lehet a közösségi élményeknek, még ha ágyhoz kötötten is.

 

Hálásan köszönjük, hogy segítettetek színesebbé és tartalmasabbá tenni betegeink mindennapjait. Továbbra is számítunk rátok és bízunk benne, hogy együtt még sok hasonló álmot válthatunk valóra.

 

Leírás

A zene gyógyít. Sokan saját tapasztalatból is tudják, hogy a zene pozitív hatással van a lelki és mentális állapotunkra. Segít feldolgozni, megélni érzéseket, gondolatokat, serkenti az érzékeinket, ami hatással van testi funkcióinkra. Segíthet megnyugodni, ellazulni, felidézhet kellemes emlékeket, segít ráhangolódni közelgő eseményekre, ünnepekre, évszakokra, de csupán a hallgatása is jóleső boldogsággal tölthet el minket, járhatja át lelkünket. Kérjük, támogassák gyűjtésünket, kialakíthassunk egy intézményi rádiót a miskolci Ápolási Otthonban, mely a zenehallgatáson túl a közösség építéséhez is hozzájárulhat.

A zene hallgatásához nincs szükség különösebb képességre, készségre, megadatott nekünk, hogy egyszerűen csak élvezhessük, átadhassuk magunkat a hangszerek játékának. Nincs ez másként idősebb korban sem, legfeljebb a zenei ízlésünk változhat az idő múlásával. Zenét hallgatni bármilyen tevékenység közben lehet, hangulatunknak, aktuális helyzetünknek megfelelően. Éppen ezért nagy fontos, hogy azok az idős, kiszolgáltatott helyzetben lévő betegek, akik elesett állapotban, ápolásra szorulva fekszenek intézményünkben, részesülhessenek ebben az örömforrásban. Különösen jó lehetőség lenne egy „intézményi rádió” kiépítése azon ápoltjaink részére, akik ágyhoz kötöttek, szobájukat elhagyni nem tudják és kimaradnak a kisebb – nagyobb programokból, foglalkozásokból, lemaradnak az intézmény belső életéről, valamint a világ történéseiről. Azért, hogy Ápolási Otthonunk betegei is élvezhessék a zenét és részesei lehessenek az intézmény rendezvényeinek, minden betegszobánkba bekötnénk egy - egy hangszórót, amelyet saját kapcsolójával igény szerint ki, illetve be kapcsolható. A lakóink kedves zenéit játszanánk, a dalok között pedig megemlékeznénk névnapokról, köszöntenénk születésnaposainkat, várhatnánk együtt ünnepeket, hallgathatnánk verseket és idővel igény szerint bővülhet az intézmény belső „rádióadása”. A műsor olyan program lenne, amely színt visz a gyógyulás hétköznapjaiba, felvidít, örömet ad. Alkalmat adhat nosztalgiázásra, remek beszédindító. Azok az időseink, akik egész nap várják, hogy érkezzen egy látogató, hozzátartozó, akik egész nap a múltba révedezve pihennek szobájukban, különösen örülnének annak, ha időnként felcsendülni hallanának egy - egy ismerős dallamot.

 

Ők már segítettek

  • 5 000 Ft

Adományt gyűjtő szervezet

#

gyujtesek_adomanyt_gyujto_szervezet_neve

gyujtesek_adomanyt_gyujto_szervezet_cime gyujtesek_adomanyt_gyujto_szervezet_osszes_gyujtese

Helyszín


google map code for website

Hírlevél feliratkozás

Értesülj elsőként a gyűjtésekről és olvasd el beszámolóinkat a megvalósult programokról.