#
Mozgássérült tábor 2024
Támogasd te is követünk munkáját!

Jótékonysági Borárverés gyűjtése

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Budapest Borfesztivál immár 23 éve gyűjt közösen, hogy segítsen a rászoruló gyermekeken, felnőtteken, időseken vagy épp a szegényebb települések lakóin. A hazai borászok felajánlásai egy vacsorával egybekötött jótékonysági borárverés keretében kerülnek kalapács alá, ahol a licitáláson résztvevők által elköltött pénz a kitűzött cél megvalósítására fordítódik. Most először szeretnénk azoknak is alkalmat adni a segítségnyújtásra, akik kisebb összeggel támogatnák az idei nemes célt: egy felejthetetlen nyári tábor megvalósítását mozgássérült fiatalok számára. Pár ezer forint is hatalmas segítség, hogy ezek a fiatalok hosszú évek után ismét részesei lehessenek egy felejthetetlen vakációnak. Köszönjük, ha ön is segít.

Határidő: nincs

A gyűjtés állása

Célösszeg:
2 000 000 Ft

Összegyűlt
19 857 500 Ft

992%

Eddig összegyűlt:

0 Ft

Indítva: 2023-09-14

Célösszeg:
35 000 000 Ft

Összegyűlt
0 Ft

0%

Összefoglalás

  • Típus: Eseti
  • Régió / Terület:
  • Lejárat: 2024-08-31
  • Típus:

Jótékonysági Borárverés
Követünk ezt a célt segíti:

Követünk Jótékonysági Borárverés
"> ?>

Indítva: 2023-09-14

Mozgássérült tábor 2024

Négy év múlt el a tábor nélkül. Előbb a koronavírus járvány, majd a szomszédban zajló háború miatt kellett lemondani. A visszajáró táborozók lassan megszokták, már zokszó nélkül vették tudomásul, hogy ez az év is találkozás nélkül telik el. Elveszett, mint annyi más az életükből. Maradt a falak közti megszokott világ, a kerekesszékkel bejárható rövid út, a lassú hétköznapok egyformasága. A tábort hosszú kényszerszünet után 2024-ben szeretnénk újra megrendezni. A szervezés most is az adománygyűjtéssel kezdődik. Kérjük, segíts TE is, hogy legyen 2024-ben egy hét, ami más mint a többi!

A társadalom legsérülékenyebb tagjai a mozgássérültek, köztük is különösen a gyerekek és fiatalok, akik megkülönböztetett figyelmet kívánnak és érdemelnek.

Nekik és családjaiknak szeretnénk segíteni a balatoni egy hetes tábor megszervezésével.

A máltai mozgássérült táborok a fogyatékkal élő emberek elfogadását és minél teljesebb beilleszkedését segítik. A 18–40 év közötti mozgáskorlátozott fiatalok hasonló korú, a feladatra felkészített önkéntesek gondjaira bízva élnek egy héten át. A közösen töltött vakáció minden résztvevőnek sokat jelent, a mozgásukban korlátozott fiatalok önbizalmat és megerősítést nyerhetnek, segítőik pedig megtapasztalhatják egy feltétlen bizalomra épülő kapcsolat minden szépségét és nehézségét.

Egy hét, ami más mint a többi. Ott van például a rámpa, amin be lehet gurulni a Balatonba, és ott vannak a fürdéshez odakészített kerekesszékek is, hogy ne a mindennap használt eszköz merüljön vízbe. De van emelő is, amivel a nehezebben mozduló fiatalokat engedik be a tóba, ne maradjanak ki ők sem. És a rámpa bevezet a szállásra is, hiszen a tábor hetében nemcsak a part  akadálymentes, az egész életük lesz azzá.  

Ezen a héten megfordul a  világ, ahonnan eddig ki voltak rekesztve, most ők kerülnek a középpontba. Értük jönnek az elegáns vitorlás hajók, őket viszik erdei utakon a nagy terepjárókkal, nekik dübörög késő éjjel a zene, mert táncolni kerekesszékben is lehet, csak máshol nem szokás.

Ebbe a táborba nem jöhet szülő, sem gondviselő. A résztvevőket kortárs segítők, önkéntes fiatalok kísérik, együtt csinálnak mindent. Ez a hét mindkettőjük életében emlékezetes. Megismerik, napról napra jobban értik egymást, a közös jelenlétben szétmállnak az előítéletek. Eltűnik a sajnálat, kikopnak az üres gesztusok, nem marad más, csak a tisztelet és bizalom. A „fogyatékossággal élő” sérültből a tábor végére a „lehetőségekkel élő” ember lesz.

Látszólag vakáció. Fürdőzés a Balatonban, őserdőtúra VR-szemüvegben, lángos evés és kézműveskedés napközben, este diszkó, az extra programok óráiban sportkocsizás, hajózás, vagy akár festészeti minikurzus zajlik. Közben kiderül, hogy a sérült fiatalok egyáltalán nincsenek egyedül, és sokkal több mindenre képesek, mint korábban gondolták volna. Volt, aki a tábor után egyetemre ment, más sportolni kezdett, akadt, aki tizennyolc évvel a kerekesszékbe kerülése után itt táncolt először a segítőjével.

 

„Hiszem, hogy a sérült fiatalok élete megújul, hite, reménye megerősödik, az ugyancsak fiatal önkéntes segítőik áldozatából. A Teremtő egymásra bízott bennünket. Sajnos, az ép emberek esetében ez elhomályosulhat. A mozgássérültek számára viszont a másik ember keze, szíve, szeretete nélkülözhetetlen.”

Kozma Imre, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke.

 

 

 

Kérjük, segíts TE is, hogy legyen 2024-ben 1 olyan hét, ami az erőt adja a következő 51-hez!

 

JELENTKEZÉS a táborba mozgássérült fiatalként vagy önkéntes segítőként. 

Hírlevél feliratkozás

Értesülj elsőként a gyűjtésekről és olvasd el beszámolóinkat a megvalósult programokról.