#
MosolyTáska 2023
Támogasd te is követünk munkáját!

Dr.Hosszúné Dr. Vass Angelika gyűjtése

Sok háztartásban van olyan megunt, vagy kinőtt iskolatáska, vagy már nem használt iskolaszer, amelyre már nincs szükség, de másnak nagy segítséget jelentene az a következő tanév kezdetén. Ezt szem előtt tartva szeretném támogatni az iskolatáska- és iskolaszer-gyűjtési programot. AKINÉL VAN OTTHON ISKOLATÁSKA, TOLLTARTÓ, TORNAZSÁK, NEM HASZNÁLT FÜZET, RAJZLAP, ZSÍRKRÉTA, VAGY VONALZÓ, AZ AUGUSZTUS 30-IG ADHATJA LE AZOKAT A MEGJELÖLT MÁLTAI GYŰJTŐPONTOKON. Amennyiben nincsen felajánlható iskolakezdést segítő eszközöd, pénzbeli adománnyal is támogathatod a programot.

Határidő: 2023.08.29.

A gyűjtés állása

Célösszeg:
200 000 Ft

Összegyűlt
0 Ft

0%

Eddig összegyűlt:

0 Ft

Indítva: 2023-06-01

Célösszeg:
2 000 000 Ft

Összegyűlt
0 Ft

0%

Összefoglalás

  • Típus: Eseti
  • Régió / Terület:
  • Lejárat: -
  • Típus:

Dr.Hosszúné Dr. Vass Angelika
Követünk ezt a célt segíti:

Követünk Dr.Hosszúné Dr. Vass Angelika

Indítva: 2023-06-01

MosolyTáska 2023

Jótékonysággal zárni az idei tanévet, hogy örömmel lehessen kezdeni a következőt! Idén is iskolatáska-gyűjtést szervez a PontVelem Okos Program, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a GLS Hungary június 1. és szeptember 8. között az ország minden általános iskolájában. A MosolyTáska akcióban a gyerekek felajánlhatják a még jó állapotban lévő, de már nem használt táskáikat, amelyeket a Máltai Szeretetszolgálat juttat el a rászoruló gyerekeknek. Örömmel fogadunk pénzbeli támogatásokat is, hogy minél több rászoruló kisgyermeknek szerezhessünk örömet.

A gyűjtés célja, hogy a gyerekek segítséget nyújtsanak nehéz helyzetben élő kortársaiknak, hogy új iskolatáskával kezdhessék a következő tanévet. A tanulók szeptember 9-ig adhatják le a jó állapotú iskolatáskákat, melyeket olyan családok gyermekei kapnak meg, akik számára a táskavásárlás nehézséget jelentene. A hátizsákokat a gyerekek megtölthetik az év során megmaradt, de még bontatlan vagy nem használt írószerekkel, füzetekkel, vagy üresen is leadhatják a kapcsolattartó tanárnak. A MosolyTáskát személyesebbé tehetik, ha rövid jókívánságot, bíztató üzenetet helyeznek el benne leendő tulajdonosának.

A kampány során arra törekszünk, hogy a MosolyTáska gyűjtés arra ösztönözze a gyerekeket, hogy a segítségnyújtás is legyen természetes része az életüknek. Ahogy a megtakarításaikat vagy tanulmányaikat, az adományozást és az önkéntességet is tervezzék előre, hogy egy új táska vásárlása ne csupán pénzügyi döntés legyen, hanem alkalom egy náluk nehezebb helyzetben élő társuk támogatására is. Emellett az is fontos szempont, hogy a táska, amely már nem kellett volna a diáknak, újra hasznosulhat és egy másik gyermeknek segítséget jelent. 

Kérjük, olyan táskát ajánljatok fel, amely nektek is örömet okozna, és szívesen elfogadnátok: hibátlan, tiszta, használható eszközöket adományozzatok.

A máltai munkatársak a tanév elején olyan gyerekeknek adják át a táskákat, akiknek nincs vagy már nem használható az iskolatáskájuk, családjuk pedig nem tud újat vásárolni.

Adományozás menete:

  1. Jó állapotú táskádat tisztítsd meg.
  2. Tegyél bele iskolaszereket és egy személyes üzenetet (ha szeretnél).
  3. Juttasd el a Máltai Szeretetszolgálatnak az alábbi módok egyikén:
  • Tedd a táskát egy dobozba, zárd le és írd rá, milyen nemű és hányadik osztályos gyermeknek szánod.
  • Augusztus 20. és szeptember 8. között add le az iskoládban (amennyiben az iskolád csatlakozott a programhoz).
  • A GLS majd eljuttatja a Máltai Szeretetszolgálathoz.

vagy

Ezt követően a Magyar Máltai Szeretetszolgálat eljuttatja MosolyTáskádat rászoruló gyerekeknek.

 
Amennyiben nincsen felajánlható iskolatáskád, de szívesen hozzájárulnál Te is egy rászoruló kisgyermek iskolakezdéséhez, kérjük adományozz e gyűjtés javára. Az így beérkezett adományokból iskolatáskákat és tanszereket fogunk vásárolni és azokat is eljuttatjuk rászoruló gyerekeknek.

 

Így készül a MosolyTáska:

Hírlevél feliratkozás

Értesülj elsőként a gyűjtésekről és olvasd el beszámolóinkat a megvalósult programokról.