Máltai Majális Miskolcon

Eddig összegyűlt:

514 747 Ft

Indítva: 2023-02-01

Célösszeg:
500 000 Ft

Összegyűlt
514 747 Ft

102%

Összefoglalás

 • Típus: Eseti
 • Régió / Terület: Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye
 • Lejárat: 2100-01-01
 • Típus: Idősgondozás Családok támogatása Gyermekek támogatása

Leírás

A miskolci Csilla von Boeselager házban 95 idős emberről gondoskodunk. Az Ápolási Otthonban 70 ágyon rászoruló idős embereket és hajléktalan embereket ápolunk, amíg családjuk haza tudja vinni őket, vagy az állapotuknak megfelelő intézménybe tovább mehetnek, míg az Idősek Otthonában életük végéig otthonra lelnek az idős emberek. Az intézményi ellátással együtt jár az is, hogy a hétköznapjaik egyhangúbbak. A Máltai Majális olyan rendezvény, ahol az idős ellátottjaink kikapcsolódhatnak, házhoz jön a zene, a tánc, a finom falatok, a játék és sok vendég, köztük olyan gyerekek, akiknek nincs más lehetőségük eljutni egy ilyen rendezvényre.

A jó hangulatról színes programokkal gondoskodunk. A mindennapjaink során azt is tapasztaljuk, hogy az idős emberek számára a vidáman szórakozó gyermeksereg nagyon pozitívan hat. A Máltai Szeretetszolgálat látókörében nagyon sok olyan nehéz sorsú gyermek van, akik számára egy majálison való részvétel, az ott található máshol fizetős játékok nem elérhetőek. Ezért rendezzük meg évről évre a Máltai Majálist, ahol együtt szórakozhatnak az idős emberek és a gyerekek.

Egy igazi majális természetesen nem valósulhat meg a hagyományos „Laci konya”, vattacukor és lángos nélkül. Mindezek a Máltai Majálison is ott vannak. A kollégáink üstökben főzik a finom ételeket, a vattacukros bácsi pedig tekeri a színes édességet. Az intézmény főbejárata színpaddá változik, ahol egymást váltják a programok, melyek hol az időseinknek hol pedig a gyermekeknek szólnak. Az udvar egyéb pontjait az ugrálóvárak, a kézműves foglalkozások foglalják el. A forgalom elől lezárt utcában gokartverseny van, a szemben lévő zöld területen pedig lovagolnak a kicsik. Erre az egy napra az egész Köln utca zsibongó, színes forgataggá változik.

Az önkéntesek és támogatók nagy segítséget nyújtanak a nap megszervezésében, ugyanakkor a színes programok előkészítése és megvalósítása nagy költségekkel jár, melyekre gyűjtést hirdetünk.

Kérjük, hogy adományoddal Te is járulj hozzá, hogy a gyerekek és idősek számára élménydús napot szervezhessünk.

Ők már segítettek

 • Pálfy László

  Ft

 • Akos, Vagvolgyi

  Ft

 • Pajteam kft.

  200 000 Ft

 • Szabó Kornélia

  6 500 Ft

Adományt gyűjtő szervezet

#

gyujtesek_adomanyt_gyujto_szervezet_neve

gyujtesek_adomanyt_gyujto_szervezet_cime gyujtesek_adomanyt_gyujto_szervezet_osszes_gyujtese

Helyszín


google map code for website

Hírlevél feliratkozás

Értesülj elsőként a gyűjtésekről és olvasd el beszámolóinkat a megvalósult programokról.