„Szeretet Óázisa” az idősotthonban

Eddig összegyűlt:

453 500 Ft

Indítva: 2023-02-01

Célösszeg:
450 000 Ft

Összegyűlt
453 500 Ft

100%

Összefoglalás

  • Típus: Eseti
  • Régió / Terület: Bács-Kiskun vármegye
  • Lejárat: 2100-01-01
  • Típus: Idősgondozás

A gyűjtés eredményei

Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gondviselés Háza Időskorúak Otthona Bácsalmás (6430 Bácsalmás, Dugonics utca 35.) belső udvarán a régi időkben működött egy szökőkút, mellette két büszke fenyőfa adott árnyékot az időseknek, akik a medencében élő aranyhalakat nézegették és hallgaták a szökőkút csobogását. Idővel a medence tönkre ment, az egyik fenyő kiszáradt, a másik fenyő el kezdett dölni az épület felé, ezért sajnos ki kellett őket vágni. A murvával leszórt, felgazosodott, árnyék nélküli területet időseink már nem tudták igénybe venni, ezért megszületett a "Szeretet Oázisa" ötlete.
 

Adományozóinknak köszönhetően összegyűlt az anyagokra szükséges 450 000 Ft, így 2023. június 15. – 2023. szeptember 01. közötti időszakban az intézmény dolgozói, hozzátartozói és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Bácsalmási Önkéntes Csoport tagjainak összefogásával megtörtént a terület térkövezése, a szökőkút teljeskörű felújítása, valamint az oszlopok festése.

 

Fényképes beszámolónk az átalakulásról.

 

Hálásan köszönjük adományozóinknak, hogy lehetővé tettek a "Szeretet Oázisa" létrejöttét!

 

Leírás

Az idős emberek számára megnyugtató, ugyanakkor fejlesztő hatású is, ha időt tölthetnek a természetben. A Szeretet Oázisa névre keresztelt, folyópartot idéző, fás, virágos területen kialakított közösségi tér kialakításához kérjük támogatásod, hogy a bácsalmási Gondviselés Háza Időskorúak Otthonában élő idős emberek a természetben tölthessék idejüket. Kérjük, támogasd a gyűjtést, hogy létrehozhassuk a Szeretet Oázisát.

A Bácsalmáson működő Gondviselés Háza Időskorúak Otthona 50 idős embernek nyújt teljes körű ellátást. Az itt élő idős emberek többsége középsúlyos vagy súlyos demenciában szenved. A mentális és lelki egészségi állapotuk szinten tartása, illetve az állapotromlásuk megelőzése szempontjából fontos lenne egy nyugodt, természet közeli közösségi tér kialakítása. Szeretnénk létrehozni részükre a „Szeretet Oázisát”.

Az intézmény udvarán régóta működésképtelen, megrongálódott kerti csobogó helyreállításával, árnyékolók felhelyezésével és a csobogó körüli terület kavicsborításának felújításával kialakított többfunkciós tér hozzájárulna ellátottjaink életminőségének javításához. A tavasztól őszig tartó időszakban halk vízcsobogás mellett, árnyékos helyen tarthatnánk a terápiás foglalkozásokat, lelkigyakorlatokat, rendezvényeket és ünnepségeket.

 

Adományt gyűjtő szervezet

#

gyujtesek_adomanyt_gyujto_szervezet_neve

gyujtesek_adomanyt_gyujto_szervezet_cime gyujtesek_adomanyt_gyujto_szervezet_osszes_gyujtese

Helyszín


google map code for website

Hírlevél feliratkozás

Értesülj elsőként a gyűjtésekről és olvasd el beszámolóinkat a megvalósult programokról.