Segítség a vihar után - Baranya

Eddig összegyűlt:

1 019 414 Ft

Indítva: 2023-07-22

Összefoglalás

  • Típus: Eseti
  • Régió / Terület: Baranya vármegye
  • Lejárat: 2023-12-31
  • Típus: Katasztrófa károsultjai

Leírás

Gyors és pusztító erejű vihar söpört végig az országon július 21-én. A délnyugati határ felől érkező heves zivatarokat felhőszakadás, 3-5 centiméteres jég, valamint helyenként 110 km/h-s szélvihar kísérte. A vihar Kákics, Marócsa, Drávafok, Csányoszró, Birján, Okorág és Hirics településeken közel 200 épületben okozott károkat. Kérjük, segíts Te is a bajbajutott családokon! A helyreállítás költségeihez hozzájárulhatsz tárgyi adományokkal, melyeket a szervezet pécsi raktárában fogadnak, vagy pénzbeli támogatással.

A Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a helyzet kezelésére operatív törzset hozott létre, amely a vihart követően irányította a károk felszámolását. A területen a Magyar Máltai Szeretetszolgálat évtizedek óta jelen van segítő szolgálataival, így a helyreállítási és a családoknak mentális és anyagi támogatást nyújtó segítő munkában a máltai munkatársak is részt vesznek a területen működő karitatív szervezetekkel közösen.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat a településeken elsősorban az egyedül élő idős és beteg embereknek, és olyan rászoruló családoknak nyújt segítséget, akik nem rendelkeztek biztosítással, illetve akik máshonnan nem számíthatnak támogatásra.

A beérkező támogatásból a Szeretetszolgálat szakemberei cserepet, fóliát, tetőlécet, nyílászárót vásárolnak annak érdekében, hogy mielőbb megkezdődhessenek az érintett családok otthonaiban a helyreállítási munkálatok.

A javításhoz szükséges eszközök, előre egyeztetve a fete.ddr@maltai.hu e-mail címen keresztül, tárgyi adományként is felajánlhatóak, és Pécsett a Csilla Gondviselés Házánál (7629 Pécs, Apafi utca 99-101.) személyesen leadhatóak tköznap 7:30 és 17:30 között.

Címkék

Post a comment

gyujtesek_adomanyt_gyujto_szervezet

#

gyujtesek_adomanyt_gyujto_szervezet_neve

gyujtesek_adomanyt_gyujto_szervezet_cime gyujtesek_adomanyt_gyujto_szervezet_osszes_gyujtese

Helyszín


google map code for website

Hírlevél feliratkozás

Értesülj elsőként a gyűjtésekről és olvasd el beszámolóinkat a megvalósult programokról.