Kis kert, nagy álom, hogy Én is látszom!

Eddig összegyűlt:

1 057 470 Ft

Indítva: 2024-03-18

Célösszeg:
1 700 000 Ft

Összegyűlt
1 057 470 Ft

62%

Összefoglalás

  • Típus: Eseti
  • Régió / Terület: Pest vármegye
  • Lejárat: -
  • Típus: Fogyatékkal élők ellátása Szenvedélybetegek ellátása

Leírás

Közösségi kert kialakítására gyűjtünk a gödöllői Fogadó Támogató szolgálat és Szenvedélybeteg Segítő Központ ellátottai részére.

„A talaj és a növények tapintása, a velük való foglalatoskodás, a föld szaga, a növények illata és megnyugtató színeik enyhítik a feszültséget, lelket öntenek az emberbe. Már fél óra kertészkedés is javíthatja a hangulatot, és segíthet szembenézni gondjainkkal, életünk nehézségeivel. S bár egy igazi kert a legjobb, néhány cserép virág gondozása is fölöttébb jótékony hatást gyakorolhat ránk.”
(Jane Goodall)

Jane Goodall szavai szinte teljes egészében elmondják, milyen segítséget nyújthat egy kert kialakítása ügyfeleink számára. Ügyfeleink két teljesen különböző célcsoport közül kerülnek ki, de mindkét célcsoport számára a kert gondozása hasonló terápiás hatásokkal bír.

A támogató szolgálatunk a fogyatékossággal élő gyerekeknek, felnőtteknek, illetve családtagjainak nyújt segítséget, míg a közösségi szolgálat a szenvedélybetegeknek és családtagjait támogatja.

Kertünk ugyan van, de egy átgondolt, a leírt célok szerinti fejlesztés szükséges, ehhez szeretnénk a támogatásotokat kérni.

A fedett nagyméretű pavilon és a kerti bútorok (kerti padok, asztalok), bográcsoló hely kialakítása lehetőséget teremt szabadidős tevékenységek megtartására, mint például kerti filmvetítés, de akár egyéni beszélgetések, csoportfoglalkozások is megvalósíthatóak az iroda épület szűkös terápiás terét ilyen módon kibővítve.

A hozzánk járó fogyatékos fiatalok részére pedig fontos, hogy több időt tölthessenek kint a szabad levegőn, és több lehetőséget kapjanak képességeik fejlesztésére is. Ezért szeretnénk magaságyásokat kiépíteni a kertben, ahol a palántázástól, egészen a termés beszedéséig végig követhetnénk fűszerek, zöldségek növekedését és azoknak gondozási folyamatát.

A közösségi kert kialakításával intézményünk nyitottabbá válhat a település felé, programjaink vonzóbbak lehetnek a lakosság részére is.

 

Ők már segítettek

  • 10 000 Ft

  • Akos, Vagvolgyi

    Ft

Adományt gyűjtő szervezet

#

gyujtesek_adomanyt_gyujto_szervezet_neve

gyujtesek_adomanyt_gyujto_szervezet_cime gyujtesek_adomanyt_gyujto_szervezet_osszes_gyujtese

Adományozok

adomanyozz.hu Kód beváltása Kód beváltása
# Támogatom: 2.500 Ft
# Támogatom: 5.000 Ft
# Támogatom: 10.000 Ft
# Támogatom: 50.000 Ft
# Támogatom: 100.000 Ft
# Támogatom: Egyéb összeg

Helyszín


google map code for website

Hírlevél feliratkozás

Értesülj elsőként a gyűjtésekről és olvasd el beszámolóinkat a megvalósult programokról.